Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Vásároljon szoftvert

Másodlagos szoftverekkel költségei jelentős részét megtakaríthatja!

Kérjen árajánlatot
Hihetetlenül hangzik, de igaz! Vállalata az informatikai költségei jelentős részét meg tudja takarítani, amennyiben másodlagos szoftvert vásárol alkalmazottai számára. Használja ki ezt a nagyszerű lehetőséget!

Mi is pontosan az a másodlagos szoftver?

A másodlagos szoftver minden olyan szoftver, amely korábban valakinek a tulajdonában volt, de úgy döntött, hogy azt tovább értékesíti. A leggyakoribb ok, hogy a szoftvertermék feleslegessé válik, mivel a tulajdonosa egy újabb verzióra vagy esetleg előfizetéses modellre váltott.

A Forscope egy szoftver brókercég - feleslegessé vált szoftvertermékeket felvásárol (amelyek megfelelnek az összes szükséges jogi követelménynek), majd tovább értékesíti azokat ügyfeleinek.

Az új és a másodlagos szoftverek között funkcionalitás szempontjából nincs különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó.

Legális a másodlagos szoftver?

Igen, legális. A CJEU (az Európai Unió Bírósága) 2012-ben úgy döntött, hogy a használt szoftverek értékesítése legális. A másodlagos szoftverek jogi hátteréről bővebben olvashat cikkünkben.

Kétféleképp is elérhet költségmegtakarítást másodlagos szoftverekkel

Vállalata igényeitől függően kiválaszthatja, hogy az alábbi lehetőségek közül melyik a megfelelőbb:


Milyen termékeket kínálunk?

A Microsoft termékek széles választékát kínáljuk, de más népszerű szoftverek, például az Autodesk termékei is megtalálhatóak nálunk.

Az alábbiakban csak a legnépszerűbb kategóriákat láthatja, a teljes kínálatunk megtekintéséhez tekintse meg a webáruházunkat.

Folyamatosan új termékekkel bővítjük portfóliónkat, hogy pontosan azt kínálhassuk, amit az ügyfeleink keresnek. Lehetséges továbbá, hogy olyan szoftvert igényeljen, amely nem szerepel az aktuális kínálatunkban, és mi mindent megteszünk, hogy partnereinken keresztül beszerezzük.

Az általunk forgalmazott Microsoft-termékek a mennyiségi licencelési csatornából származnak, így leginkább vállalatok és állami szervezetek számára alkalmasak. Olvasson többet a mennyiségi licencelés előnyeiről.

Nem tudja, melyik terméket válassza? Azért vagyunk itt, hogy segítsünk!

Microsoft tanúsítvánnyal rendelkező termékmenedzsereink ingyenes, átfogó licenc tanácsadást nyújtanak, segítenek eldönteni, hogy melyik termék felel meg leginkább szervezete számára.

Lépjen velünk kapcsolatba
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope-tól vásárolt másodlagos Microsoft Windows Server és Office termékekke 73%-os megtakarítást értünk el. Közintézményként örülünk, hogy a megtakarított forrásokat más fontos kiadásokra fordíthatjuk.

  Kaizer Attila, Újpest Önkormányzat Informatikai Osztályvezetője
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  Kórházunk hosszú ideje folyamatosan törekszik arra, hogy a használt hardverek és szoftverek felhasználásával közpénzt takarítson meg. A Forscope-pal való együttműködésnek köszönhetően a szokásos árakhoz képest mintegy 80%-os költségmegtakarítást értünk el. A megtakarított összeget pedig egy nagyon fontos orvosi felszerelés beszerzésére fordíthattuk. A Forscope munkatársai minden jogi és licencelési kérdésben segítettek nekünk!

  MUDr. Jozef Tekáč, MPH, a poprádi kórház főigazgatója
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope vállalattal az MS Windows Server termékek beszerzése terén dolgoztunk együtt. Több lehetőséget is fontolgattunk, de végül másodlagos szoftver megoldás mellett döntöttünk, amellyel jelentős költségmegtakarítást értünk el. A Forscope számos kiváló referenciával rendelkezik, ami meggyőzött minket arról, hogy egy megbízható beszállító.

  Miroslav Skřítek, a Czechoslovak Ocean Shipping informatikai igazgatója

Vásárlóink

 • IV. kerület, Budapest
 • MediCall
 • Rehab
 • HVAC Group
 • Extrema Hungary
 • Intretech Hungary
 • ATS Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató
 • Wristfield
 • Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet
 • Today Science
További ügyfelek megjelenítése

Együttműködés és hitelesítés

WEBINÁR

Hogyan takaríthat meg akár 70%-ot vállalkozása szoftvereinek árán?

Tudja meg webináruk keretében!
Előadja
Szilárd Balássy

Szilárd Balássy

Partner Manager

Van olyan projektje, amiben szeretné, ha segítenénk Önnek?

Tudassa velünk!

Kapcsolatfelvételi űrlap

GYIK

Milyen kedvezményeket vehet igénybe?

A 700 000 Ft érték feletti projektek esetében egyéni projektárakat biztosítunk, így még több megtakarítást érhet el. Regisztrált partnereink egyedi különleges kedvezményt nyújtó árlistát kapnak amelyet a regsiztrációt követően a fiókjukba belépve érhetnek el oldalunkon.

Mit fogunk kapni a vásárlás után?

Minden megrendeléshez küldünk számlát, egy digitális tanúsítványt, amely tartalmazza a megvásárolt termékek összes szükséges dokumentációját, valamint a termékek letöltésére, telepítésére és aktiválására vonatkozó utasításokat.

Mi történik auditálás esetén?

Ha cégénél auditra kerül sor, köteles bizonyítani, hogy szoftvertermékeit jogszerűen szerezte be - a vásárláskor kapott dokumentáció bemutatásával. Mivel a Forscope minden jogszerűséget igazoló dokumentációt és audit esetén segítséget is biztosít, nincs miért aggódnia. Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleink a tőlünk vásárolt másodlagos szoftverekkel eddig minden egyes szoftverauditon sikeresen szerepeltek.  A szoftverauditokról bővebben a cikkünkben olvashat.

Vásárolhatnak-e másodlagos szoftvert az uniós támogatásra pályázó vállalatok?

Természetesen. Nincs olyan törvény vagy irányelv, amely tiltaná az uniós források felvételét és felhasználását használt szoftverekre. A használt szoftverek egész koncepciója a szerzői jog kimerülésén alapul, amelyet 2001 májusában a 2001/29/EK uniós irányelv harmonizált.  
A másodlagos szoftverek a körforgásos gazdaság eszméjét is szolgálják, amely az új európai Green Deal egyik fő építőköve, és a közeljövőben még fontosabbá válik, mivel a források felvételének feltételeiben is tükröződni fog.

Előfordulhatnak technikai problémák a másodlagos szoftvertermékekkel?

Ha a szoftver telepítetésre és aktiválásra, majd rendeltetésszerűen használatba kerül, akkor semmilyen oka nincs annak, hogy megszűnjön a működése (pl. deaktiválódjon). Nincs különbség az új és a másodlagos szoftver között a funkcionalitás tekintetében - a kettő ugyanaz a szoftvertermék.

A technikai funkcionalitás és a szoftver teljesítménye nagymértékben függ a gyártó módosításaitól (kiadott frissítések és javítások), de a termék aktiválási állapotát illetően nem adódhatnak problémák. Az eshop oldalunkon vásárolt termékek aktiválása során bármilyen kérdésben állunk rendelkezésre.

A szoftver gyártója a másodlagos szoftverekhez is ad frissítést (biztonsági javításokat, módosításokat)?

Igen. Az adott termékéletciklus-irányelv alapján a másodlagos szoftvertermékekhez is jár a gyártó összes biztonsági frissítése, módosítása és biztonsági javítása. A Microsoft vagy bármely más szoftvergyártó által nyújtott funkciókkal és technikai támogatással azonos funkciók és technikai támogatás jár hozzájuk. Frissítés szempontjából nincs különbség a tőlünk vásárolt másodlagos szoftverek és a közvetlenül a szoftvergyártótól vásárolt új szoftverek között.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.