Fiók kezelése

Szoftvervásárlás

Másodlagos szoftverekkel a szoftverköltségek több tucatnyi százalékát megtakaríthatja!

Kérjen árajánlatot
Lehet, hogy szinte túl jól hangzik, de igaz. Van egy módja annak, hogy nagy mennyiségű informatikai költséget takarítson meg - ha másodlagos szoftvert vásárol alkalmazottai számára.

Tehát mi is pontosan a másodlagos szoftver?

A másodlagos szoftver minden olyan szoftver, amely korábban valakinek a tulajdonában volt, és aki úgy döntött, hogy továbbértékesíti. A leggyakoribb ok az, hogy a szoftvertermék feleslegessé válik, mivel a tulajdonosa például egy újabb verzióra szeretne frissíteni.

A Forscope egy szoftverbróker - feleslegessé vált szoftvertermékeket vásárolunk (amelyek megfelelnek az összes szükséges követelménynek), majd eladjuk azokat ügyfeleinknek.

Az új és a másodlagos szoftverek között funkcionalitás szempontjából nincs különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó.

Legális a másodlagos szoftver?

Igen, legális. A CJEU (az Európai Unió Bírósága) 2012-ben úgy döntött, hogy a használt szoftverek értékesítése legális. A másodlagos szoftverek jogi hátteréről bővebben olvashat cikkünkben.

2 módja van annak, hogy a másodlagos szoftverekkel megtakarítson

Vállalata vagy intézménye igényeitől függően kiválaszthatja, hogy az alábbi lehetőségek közül melyik felel meg inkább Önnek:


Milyen termékeket kínálunk?

A Microsoft termékek széles választékát biztosítjuk, de más népszerű szoftverek, például az Autodesk termékei is megtalálhatóak nálunk.

Az alábbiakban csak a legnépszerűbb kategóriákat láthatja, a teljes kínálatunk megtekintéséhez tekintse meg a webáruházunkat.

Folyamatosan új termékekkel bővítjük portfóliónkat, hogy pontosan azt kínálhassuk, amit az ügyfeleink keresnek. Lehetséges továbbá, hogy olyan szoftvert igényeljen, amely nem szerepel az aktuális kínálatunkban, és mi mindent megteszünk, hogy megszerezzük Önnek.

Az általunk forgalmazott Microsoft-termékek a mennyiségi licencelési csatornából származnak, így leginkább vállalatok és szervezetek számára alkalmasak. Olvasson többet a mennyiségi licencelés előnyeiről.

Nem tudja, melyik terméket válassza? Azért vagyunk itt, hogy segítsünk!

Tanúsítvánnyal rendelkező licencelési szakembereink, akik ingyenes, átfogó licencelési tanácsadást nyújtanak, segítenek eldönteni, hogy melyik termék felel meg leginkább az Ön szervezete igényeinek.

Lépjen velünk kapcsolatba
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope Microsoft Windows Server és Office termékeket biztosított az adminisztráció számára. Az új szoftverhez képest 73%-os megtakarítást értünk el. Közintézményként örülünk, hogy a megtakarított forrásokat más fontos kiadásokra fordíthatjuk.

  Kaizer Attila, Újpest Önkormányzat Informatikai Osztályvezetője
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  Kórházunk hosszú ideje folyamatosan törekszik arra, hogy a használt hardverek és szoftverek felhasználásával közpénzt takarítson meg. A Forscope-pal való együttműködésnek köszönhetően a szokásos árakhoz képest mintegy 80%-os költségmegtakarítást értünk el. A megspórolt eszközöket most egy nagyon szükséges berendezésre fordíthatjuk mind a betegeink, mind az orvosok javára. A Forscope munkatársai minden jogi és licencelési kérdésben is segítettek nekünk!

  MUDr. Jozef Tekáč, MPH, a poprádi kórház főigazgatója
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope vállalattal az MS Windows Server termékek beszerzése terén dolgoztunk együtt. Több lehetőséget is fontolgattunk, de aztán információt kaptunk a másodlagos szoftverekről, amelyek jelentős költségmegtakarítást kínálnak. A Forscope számos jó referenciával is rendelkezik, ami meggyőzött minket arról, hogy ez egy kiváló minőségű beszállító.

  Miroslav Skřítek, a Czechoslovak Ocean Shipping informatikai igazgatója

Vásárlóink

 • IV. kerület, Budapest
 • MediCall
 • Rehab
 • HVAC Group
 • Extrema Hungary
 • Intretech Hungary
 • ATS Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató
 • Wristfield
 • Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet
 • DPD
További ügyfelek megjelenítése

Együttműködés és hitelesítés

WEBINÁR

Hogyan takaríthat meg akár 70%-ot vállalkozása szoftvereinek árán?

Tudja meg webináruk keretében!
Kérjük, vegye figyelembe: a webinárok angol nyelven vannak.
Előadja
Mateusz Drozdowski

Mateusz Drozdowski

Product Manager

Van olyan projektje, amiben szeretné, ha segítenénk Önnek?

Tudassa velünk!

Kapcsolatfelvételi űrlap

GYIK

Biztosítanak mennyiségi kedvezményeket?

A 700 000 Ft feletti projektek esetében egyéni projektárakat biztosítunk, így még többet takaríthat meg. Ráadásul különleges árlistáink vannak ügyfeleink számára - amint rendelést ad le, létrehozunk egy fiókot az Ön számára, és alacsonyabb áron vásárolhat termékeket (miután bejelentkezett a fiókjába)!

Mit fogunk kapni a vásárlás után?

Kapni fognak egy számlát, egy digitális tanúsítványt, amely tartalmazza a megvásárolt termékek összes szükséges dokumentációját, valamint a termékek letöltésére, telepítésére és aktiválására vonatkozó utasításokat.

Mi történik auditálás esetén?

Ha az Ön vállalatánál vagy szervezeténél auditra kerül sor, köteles bizonyítani, hogy szoftvertermékeit jogszerűen szerezte be - a vásárláskor kapott dokumentáció bemutatásával. Mivel vállalatunk minden szükséges dokumentációt és szükség esetén könyvvizsgálati segítséget biztosít, nincs miért aggódnia. Soha nem találkoztunk egyetlen negatív döntéssel az általunk kínált termékek szoftverellenőrzésénél. Az auditokról bővebben a cikkünkben olvashat.

Vásárolhatnak-e másodlagos szoftvert az uniós támogatásra pályázó vállalatok?

Igen, határozottan. Nincs olyan törvény vagy irányelv, amely tiltaná az uniós források felvételét és felhasználását használt szoftverekre. A használt szoftverek egész koncepciója a szerzői jog kimerülésén alapul, amelyet 2001 májusában a 2001/29/EK uniós irányelv harmonizált.
A másodlagos szoftverek a körforgásos gazdaság eszméjét is szolgálják, amely az új európai Green Deal egyik fő építőköve, és a közeljövőben még fontosabbá válik, mivel a források felvételének feltételeiben is tükröződni fog.

Előfordulhatnak technikai problémák a másodlagos szoftvertermékekkel?

Ha a szoftvert telepítették, aktiválták és az előírtaknak megfelelően használják, nem indokolt, hogy hirtelen, magától leálljon (pl. deaktiválódjon). Funkcionalitás szempontjából sincs az új és a másodlagos szoftverek között különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó, amelynek telepítéséhez ugyanazt a forrásfájl használandó.

A technikai funkcionalitás és a szoftver teljesítménye nagymértékben függ a gyártó oldaláról történő változásoktól (kiadott frissítések és javítások), de ami a termék aktiválási állapotát illeti, nincs ok arra, hogy bármilyen probléma merüljön fel. Ha segítségre van szüksége a eshop oldalunkon vásárolt termékek aktiválásához, mi bármilyen szükséges támogatást nyújtunk.

A másodlagos szoftverek kapnak frissítéseket (biztonsági javításokat, módosításokat) a szoftver gyártójától?

Igen, kapnak. A másodlagos szoftvertermékek a gyártó által kiadott összes biztonsági frissítést, módosítást és biztonsági javítást megkapják, az egyes termékek életciklusának megfelelően. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek és ugyanaz a műszakii támogatást kap a gyártó által, legyen az Microsoft vagy bármely más szoftvergyártó. Nincs különbség a tőlünk vásárolt másodlagos szoftverek frissítései és közvetlenül, a szoftvergyártó által értekesített új szoftverek között. Ha bármely gyártó mégis próbál ilyen különbségét tenni, az jogellenes.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.