Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Referenciák

Csatlakozzon több ezer elégedett ügyfelünkhöz, akik segítségünkkel spórolni tudtak!

Lépjen velünk kapcsolatba

Néhány megvalósult projektünk

Hell Energy

A HELL ENERGY egy 2006-ban alapított, 100%-ban magyar márka. 2010-re a helyi piac vezetőjévé vált. Jelenleg a vállalat több mint 50 országba exportálja termékeit, és robbanásszerű terjeszkedést valamint növekvő globális népszerűséget tapasztal. A velünk való együttműködésnek köszönhetően a vállalat 23%-ot takarított meg egy olyan szoftveres megoldáson, amely főként MS Windows Server termékeket tartalmazott.

Megtakarítás: 23%

Slovenské elektrárne, a.s.

Elektromos energiaszolgáltató, Szlovákia

Szlovákia legnagyobb energiaszolgáltatója frissíteni akarta az alkalmazottai által használt szoftver régebbi verzióit. A költségmegtakarítás mellett az adataik továbbra is védve vannak a rendszeres biztonsági frissítésekkel, és a termelékenységük is nőhet!

Megtakarítás: 72%

Nemocnica Poprad

Kórház, Szlovákia

A poprádi kórháznak szüksége volt a Microsoft Office termékek újabb verzióinak megvásárlására alkalmazottai számára. Ajánlatunk (amelyet nyilvános pályázaton választottak ki) lehetővé tette, hogy a kórház 80%-kal olcsóbban jusson szoftvertermékekhez, mintha újakat vásároltak volna! A megtakarított össszeget most egy olyan berendezésre fordíthatják, amelyre a betegeknek és az orvosoknak egyaránt nagy szüksége van.

Megtakarítás: 80%

Újpesti Önkormányzat

Budapest, Magyarország

Megtakarítás: 73%

Case study

Egy budapesti önkormányzat 73%-os költségmektakarítást ért el a Forscope jóvoltából

Az újpesti önkormányzat a másodlagos piacról vásárolt szoftvereket, amellyel több mint 40 millió forintot takarított meg, amelyet egyéb kiadásokra fordíthat.

Az Újpesti Önkormányzat a szoftverpark frissítése mellett döntött. 2021-ben pályázatot írtak ki az Office 2016 Home and Business verziójára, illetve a Windows 10 Pro beszerzésére és szerver szoftverek frissítésére. Ez konkrétan a Windows Serverre, az Exchange Serverre és az SQL Serverre, valamint a hozzájuk tartozó felhasználói licencekre (CAL) terjedt ki. A Forscope is meghívást kaptott a pályázaton való részvételre.

A megfelelő termékkel több száz munkaórát lehet megtakarítani

Az önkormányzat által igényelt termékek egyike az Office 2016 Home and Business volt. Ez a verzió otthoni vagy kisvállalati felhasználóknak készült, minden termékhez saját aktiváló kulcs tartozik. Ebben az esetben egy informatikusnak el kellett volna mennie minden irodába, hogy manuálisan telepítse fel az Office-t mind a 200 számítógépre. Ez hetekbe telt volna.

Vállalatok és állami intézmények számára sokkal kézenfekvőbb a Microsoft Volume terjesztési csatornájából származó Office 2016 Professional Plus kiadás. Az informatikusnak így csak egyetlen aktiváló kulcsra van szüksége, amelynek segítségével egyszerre futtathatja a szoftvert az összes számítógépen a kezelőfelületéről.

Az önkormányzat tisztában volt azzal, hogy a mennyiségi termékek jobban megfelelnek az igényeiknek, azonban nem vették észre, hogy a kiírásukban szereplő Office 2016 Home and Business csak kiskereskedelmi termékként érhető el. Miután a pályázatért felelős értékesítési vezetőnk, Csordás Imre ezt jelezte nekik, figyelembe vették ezt a résztvevők ajánlatának elbírálásakor.

Óvakodjon a kétes hátterő disztribútoroktól

Rajtunk kívül még 4 másik vállalat vett részt a pályázaton. Három közülük új, de nagyon drága szoftvertermékeket kínált (négyszer annyiba kerültek, mint a másodlagos szoftverek!). Az egyik versenytárs lényegesen olcsóbb szoftvereket kínált, de az ár még akkor is túl alacsony, ha figyelembe vesszük, hogy használt termékekből állt az ajánlatuk. Ez aggodalomra adhat okot.

"Sajnos előfordul, hogy megbízhatatlan eladókkal találkozunk a használt szoftverek piacán. Általában nagyon olcsó termékeket kínálnak anélkül, hogy biztosítanák hozzájuk a teljes jogi dokumentációt, ami a jövőben komoly problémákat okozhat a vevőnek. Például szoftveraudit során hatalmas bírságot szabhatnak ki" – mondta Csordás Imre, a magyarországi értékesítési menedzser. Azok a közintézmények, amelyeknek még nincs tapasztalatuk a használt szoftverek vásárlásával kapcsolatban, különösen ki vannak téve az átverés veszélyének, egyszerűen azért, mert nem tudják milyen dokumentumokat kell kérniük a résztvevő potenciális szállítóktól.

Itt jövünk mi a képbe – a használt szoftverek piacán és a szoftverlicencek terén szerzett sok éves tapasztalatunknak köszönhetően képesek vagyunk útmutatást és tanácsot adni a közintézményeknek azzal kapcsolatban, hogy a követelményeknek és feltételeknek mit kell és mit nem kell tartalmazni, hogy minden teljes mértékben megfeleljen a jogszabályoknak.

Az eredmény: jelentős megtakarítás és kockázatmentes vásárlás

Az önkormányzatnak nyújtott ingyenes konzultációink a használt szoftverek jogszerűségéről, a szoftverlicencekről és a termék specifikációkról kulcsfontosságúnak bizonyultak annak érdekében, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a használt szoftverek szállítóival kapcsolatban mire kell odafigyelniük. Ennek ellenére, az önkormányzat lehetőségei mégis korlátozottak voltak a korábban meghatározott feltételek miatt, ami aggodalomra adott okot a végeredményt illetően.

Mivel egyes tételeknél a fő kritérium a legalacsonyabb ár volt, ez azt jelentette, hogy a termékek egy részét esetleg megbízhatatlan szállító nyerheti. Azonban kiderült, hogy ennek a cégnek kifizetetlen tartozásai voltak, ami egy közbeszerzési eljárásban elfogadhatatlan, ezért kizárták. Ez egy szerencsés fordulat volt Újpest számára. Ami azt is jelentette, hogy a projekt összes szoftvertermékét a Forscope szállíthatja (eredetileg csak a pályázat egy részét nyertük el).

"Nagyra értékelem, hogy a Forscope szakemberei nem tekintették lezártnak a pályázati dokumentációnkat, hanem elgondolkodtak rajta és olyan tanácsokkal tudtak szolgálni, amelyeket a jövőbeni pályázatoknál is hasznosítani tudunk. A Forscope használt szoftvereivel több millió forintot takarítottunk meg, amelyet most más fontos kiadásokra fordíthatunk! A jogszerűséggel kapcsolatos szakértelmük és az általuk átadott dokumentumok biztosítottak bennünket arról, hogy a jövőben is nyugodtan vásárolhatunk tőlük" – mondta Kaizer Attila, az Újpesti Önkormányzat Informatikai Osztályának vezetője.

Tanácsadásra van szüksége szoftvertermékek közbeszerzéséhez?
Forduljon hozzánk bizalommal, szívesen segítünk!

Cikk elmentése PDF formátumban

Lépjen kapcsolatba velünk
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope-tól vásárolt másodlagos Microsoft Windows Server és Office termékekke 73%-os megtakarítást értünk el. Közintézményként örülünk, hogy a megtakarított forrásokat más fontos kiadásokra fordíthatjuk.

  Kaizer Attila, Újpest Önkormányzat Informatikai Osztályvezetője
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  Kórházunk hosszú ideje folyamatosan törekszik arra, hogy a használt hardverek és szoftverek felhasználásával közpénzt takarítson meg. A Forscope-pal való együttműködésnek köszönhetően a szokásos árakhoz képest mintegy 80%-os költségmegtakarítást értünk el. A megtakarított összeget pedig egy nagyon fontos orvosi felszerelés beszerzésére fordíthattuk. A Forscope munkatársai minden jogi és licencelési kérdésben segítettek nekünk!

  MUDr. Jozef Tekáč, MPH, a poprádi kórház főigazgatója
 • Mit mondanak rólunk ügyfeleink

  A Forscope vállalattal az MS Windows Server termékek beszerzése terén dolgoztunk együtt. Több lehetőséget is fontolgattunk, de végül másodlagos szoftver megoldás mellett döntöttünk, amellyel jelentős költségmegtakarítást értünk el. A Forscope számos kiváló referenciával rendelkezik, ami meggyőzött minket arról, hogy egy megbízható beszállító.

  Miroslav Skřítek, a Czechoslovak Ocean Shipping informatikai igazgatója

Vásárlóink

 • IV. kerület, Budapest
 • DPD
 • O&P Capital Management
 • Extrema Hungary
 • ATS Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató
 • Kima Project
 • Wristfield
 • HVAC Group
 • Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet
 • Today Science
 • Optipol
 • HELL Energy
 • Intretech Hungary
 • Gyomai Kner Nyomda
 • Rehab
 • MediCall
 • A Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma
 • Pozsony városa
 • Pozsonyi repülőtér, Szlovákia
 • Szlovák villamos művek

Kérésre szívesen adunk további ügyfélreferenciákat mind a magán-, mind az állami szektorból.

Van olyan projektje, amiben szeretné, ha segítenénk Önnek?

Tudassa velünk!

Kapcsolatfelvételi űrlap

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.