Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Közszféra

Takarítson meg időt és pénzt a Forscope másodlagos szoftvereivel!

Lépjen kapcsolatba velünk

Hogyan tudja szoftver költségeit lefaragni a Forscope segítségével?

Optimalizálja szoftverköltségeit

A másodlagos szoftverek által elért költségmegtakarítást egyéb fontos kiadásokra is fordíthatnak. Másodlagos szoftverekkel ügyfeleink általában 50-80%-os megtakarítást érhetnek el a új szoftverek átlagos piaci áron történő vásárláshoz képest!

Tekintse meg néhány megvalósult projektünket

Segítünk időt megtakarítani

Bizonytalan, hogy melyik terméket válassza? Segítségre van szüksége a szoftverekre vonatkozó közbeszerzési pályázatok kiírásában? Vegye igénybe ingyenes konzultációinkat! Többéves közszférában szerzett tapasztalatunkkal segítünk felgyorsítani a szoftverbeszerzési folyamatot.

Tudjon meg többet az ingyenes konzultációkról

Extra bevételi forrás a feleslegessé vált szoftverekért

Tudta, hogy pénzt kaphat olyan szoftverekért, amelyekre már nincs szüksége? Ha rendelkezik olyan örökös szoftvertermékekkel, amelyeket már nem használ, a Forscope (bizonyos feltételek mellett) szívesen felvásárolja ezeket. Az alábbi linkre kattintva további információkat talál erről a lehetőségről.

Tudja meg, hogyan működik a szoftverfelvásárlás

Mi is pontosan a másodlagos szoftver?

A másodlagos szoftver minden olyan szoftver, amely korábban valakinek a tulajdonában volt, de a tulajdonos úgy döntött, hogy azt tovább értékesíti. A leggyakoribb ok az, hogy a szoftvertermék feleslegessé válik, mivel a tulajdonosa például egy újabb verzióra vagy előfizetéses modellre szeretne váltani.

A Forscope egy szoftver bróker - redundánssá vált szoftvertermékeket vásárolunk fel cégektől, majd tovább értékesítjük ezeket.

Az új és a másodlagos szoftverek között funkcionalitás szempontjából nincs különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó.

Legális a másodlagos szoftver?

Igen, legális. A másodlagos szoftverek jogi hátterének helyzete hosszú időn keresztül fokozatosan alakult. Ez végül az Európai Unió Bíróságának (EUB) 2012-ben hozott egyértelmű döntését eredményezte, amely megerősítette, hogy a korábban birtokolt szoftverek értékesítése jogszerű. Tudjon meg többet a másodlagos szoftverek jogi történetéről cikkünkben.

Másodlagos szoftverek és közbeszerzések

Ha közbeszerzésre kerül sor, sok intézmény nagyon diszkriminatív módon határozza meg a feltételeket (pl. csak "új" szoftvertermékeket engedélyez, VLSC portált ír elő stb.). Ez ellentétes a nyílt verseny és az egyenlő bánásmód alapelveivel, és nagyon sebezhetővé teszi az egész közbeszerzést, mivel a tisztességtelen követelések könnyen megfellebbezhetők a bíróságon. Van azonban egy egyszerű megoldásunk - az ingyenes konzultációnk!

Ingyenes konzultációk

Miben tudunk segíteni?

Termékválaszték

Bizonytalan, hogy melyik szoftver termék a leginkább megfelelő intézménye számára funkcionalitás és licencelés szempontjából? Segítünk! Évtizedes tapasztalatunknak és a szoftvergyártók által tanúsított licenc szakértőnknek köszönhetően a legoptimálisabb megoldásokat tudjuk ajánlani ügyfeleink számára.

Közbeszerzési dokumentumok előkészítése

Pályázati kiírást kell készítenie? Örömmel segítünk a követelmények és feltételek megfogalmazásában, hogy azok teljes mértékben megfeleljenek a jogszabályoknak. Ez vonatkozik a szoftvereket és hardvereket egyaránt tartalmazó beszerzésekre is.

Ezt a konzultációt ingyenesen biztosítjuk, így nem okoz többletköltséget, valamint időt és emberi erőforrásokat takaríthat meg. Ráadásul a megszerzett tudásra építhet a jövőbeni pályázatok készítésekor!

Lépjen kapcsolatba velünk

Néhány megvalósult projektünk

Hell Energy

A HELL ENERGY egy 2006-ban alapított, 100%-ban magyar márka. 2010-re a helyi piac vezetőjévé vált. Jelenleg a vállalat több mint 50 országba exportálja termékeit, és robbanásszerű terjeszkedést valamint növekvő globális népszerűséget tapasztal. A velünk való együttműködésnek köszönhetően a vállalat 23%-ot takarított meg egy olyan szoftveres megoldáson, amely főként MS Windows Server termékeket tartalmazott.

Megtakarítás: 23%

Slovenské elektrárne, a.s.

Elektromos energiaszolgáltató, Szlovákia

Szlovákia legnagyobb energiaszolgáltatója frissíteni akarta az alkalmazottai által használt szoftver régebbi verzióit. A költségmegtakarítás mellett az adataik továbbra is védve vannak a rendszeres biztonsági frissítésekkel, és a termelékenységük is nőhet!

Megtakarítás: 72%

Nemocnica Poprad

Kórház, Szlovákia

A poprádi kórháznak szüksége volt a Microsoft Office termékek újabb verzióinak megvásárlására alkalmazottai számára. Ajánlatunk (amelyet nyilvános pályázaton választottak ki) lehetővé tette, hogy a kórház 80%-kal olcsóbban jusson szoftvertermékekhez, mintha újakat vásároltak volna! A megtakarított össszeget most egy olyan berendezésre fordíthatják, amelyre a betegeknek és az orvosoknak egyaránt nagy szüksége van.

Megtakarítás: 80%

Ügyfeleink

 • IV. kerület, Budapest
 • Rehab
 • MediCall
 • HVAC Group
 • Extrema Hungary
 • A Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma
 • A Szlovák Köztársaság Beruházási, Regionális Fejlesztési és Informatizációs Minisztériuma
 • Pozsony városa
 • Szlovák villamos művek
 • Pozsonyi repülőtér, Szlovákia
További ügyfelek megjelenítése

Együttműködés és hitelesítés

Szoftverre van szüksége intézménye számára, esetleg közbeszerzéssel kapcsolatos kérdése lenne?

Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvételi űrlap

GYIK

Tudnak segíteni nekünk a törvény szerinti közbeszerzés megírásában?

Igen, tudunk. Több éves tapasztalatunk van a közintézmények számára végzett projektek megvalósításában, valamint a jogorvoslati elemzésében, amely megerősíti a másodlagos szoftverek közbeszerzésének jogszerűségét. Segítségünkkel biztos lehet benne, hogy közbeszerzései megfelelnek minden szükséges követelménynek, valamint a tisztességes verseny elvének.

Biztosítunk például:

 • javaslatokat az intézménye igényeinek legmegfelelőbb szoftvertermékekre vonatkozóan
 • a szükséges szoftvertermékekre vonatkozó egyértelmű és pontos műszaki leírást
 • a másodlagos szoftvertermékek alapdokumentációjának kötelező adataira vonatkozó információkat
 • tanácsokat arról, hogy mit kell és mit nem kell tartalmaznia az ajánlattételi dokumentációnak
Alkalmasak-e az OEM/ kiskereskedelmi szoftvertermékek közintézmények számára?

Nem kínálunk OEM/ kiskereskedelmi típusú termékeket, csak a mennyiségi forgalmazási csatornából származó termékeket. Általánosságban elmondható, hogy az OEM/Kiskereskedelmi szoftverek számos hátrányt jelentenek a mennyiségi termékekkel szemben, és felesleges bonyodalmakat okozhatnak az alkalmazottaknak, ezért nem javasoljuk, hogy ilyet vásároljon.

Az OEM/Kiskereskedelmi termékek csak egyesével aktiválhatók, ami hosszadalmas és fárasztó lehet több tucat termék vásárlása esetén. Az átruházhatóságuk meglehetősen bonyolult, és néha egyáltalán nem lehetséges. Ráadásul a kezelésük nagyon megterhelő, mivel nincs lehetőség az összes termék egyszerre történő központosított módosítására.

A mennyiségi termékek viszont lehetővé teszik a kötegelt aktiválást mindössze 1 termékkulccsal, nagyon könnyen átvihetők egyik eszközről vagy felhasználóról a másikra, központilag kezelhetők egy ingyenes VAMT eszközzel, és összességében számos egyéb előnnyel járnak.

A termékek megfelelnek a szoftverauditokon?

Igen. Audit esetén bizonyítani kell, hogy szoftvertermékek beszerzése jogszerű volt-e a vásárláskor kapott dokumentáció bemutatásával. Mivel cégünk teljes tulajdonjogot igazoló dokumentációt és szükség esetén audittámogatást is nyújt, ezért a tőlünk vásárolt termékek auditja során nem merülhet fel probléma. Az elmúlt 10 évben több mint 700 000 másodlagos szoftverlicencet értékesítettünk, és az általunk szállított termékekkel még soha nem volt probléma szoftveraudit során.

Előfordulhatnak technikai problémák a másodlagos szoftvertermékekkel?

Ha a szoftver telepítetésre és aktiválásra, majd rendeltetésszerűen használatba kerül, akkor semmilyen oka nincs annak, hogy megszűnjön a működése (pl. deaktiválódjon). Nincs különbség az új és a másodlagos szoftver között a funkcionalitás tekintetében - a kettő ugyanaz a szoftvertermék.

A technikai funkcionalitás és a szoftver teljesítménye nagymértékben függ a gyártó módosításaitól (kiadott frissítések és javítások), de a termék aktiválási állapotát illetően nem adódhatnak problémák. Az eshop oldalunkon vásárolt termékek aktiválása során bármilyen kérdésben állunk rendelkezésre.

A szoftver gyártója a másodlagos szoftverekhez is ad frissítést (biztonsági javításokat, módosításokat)?

Igen. Az adott termékéletciklus-irányelv alapján a másodlagos szoftvertermékekhez is jár a gyártó összes biztonsági frissítése, módosítása és biztonsági javítása. A Microsoft vagy bármely más szoftvergyártó által nyújtott funkciókkal és technikai támogatással azonos funkciók és technikai támogatás jár hozzájuk. Frissítés szempontjából nincs különbség a tőlünk vásárolt másodlagos szoftverek és a közvetlenül a szoftvergyártótól vásárolt új szoftverek között.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.