Fiók kezelése

Közszféra

Spóroljon pénzt és időt velünk a másodlagos szoftverrel!

Lépjen kapcsolatba velünk

Hogyan segíthetünk az erőforrások megtakarításában?

Spóroljon a szoftverköltségeken

A másodlagos szoftverek jelentős költségmegtakarítást eredményeznek, amelyet más szükséges berendezésekre vagy projektekre fordíthat. A másodlagos szoftverekkel ügyfeleink általában 50-80%-ot takarítanak meg a szokásos piaci áron történő vásárláshoz képest!

Nézze meg néhány megvalósult projektünket

Spóroljon időt

Nem tudja, hogy melyik terméket válassza? Aggódik a szoftverekre vonatkozó ajánlattételi dokumentum megfelelő kiállítása miatt? Vegye igénybe ingyenes konzultációinkat! Segítünk Önnek felgyorsítani a teljes szoftverbeszerzési folyamatot, mivel többéves tapasztalatunk van a közszféra projektjeivel kapcsolatban.

Tudjon meg többet az ingyenes konzultációkról

Szerezzen pénzt a nem szükséges szoftverekért

Tudta, hogy pénzt kaphat olyan szoftverekért, amelyekre már nincs szüksége? Ha van olyan örökös szoftverterméke, amelyet már nem használ, mi felvásárolhatjuk Öntől (bizonyos feltételek mellett). Az alábbi linkre kattintva további információkat talál erről a lehetőségről.

Tudja meg, hogyan működik a szoftverfelvásárlás

Tehát mi is pontosan a másodlagos szoftver?

A másodlagos szoftver minden olyan szoftver, amely korábban valakinek a tulajdonában volt, és aki úgy döntött, hogy továbbértékesíti. A leggyakoribb ok az, hogy a szoftvertermék feleslegessé válik, mivel a tulajdonosa például egy újabb verzióra szeretne frissíteni.

A Forscope egy szoftverbróker - felesleges (minden szükséges követelménynek megfelelő) szoftvertermékeket vásárolunk a vállalatoktól, majd eladjuk azokat ügyfeleinknek.

Az új és a másodlagos szoftverek között funkcionalitás szempontjából nincs különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó.

Legális a másodlagos szoftver?

Igen, legális. A másodlagos szoftverek jogi hátterének helyzete hosszú időn keresztül fokozatosan alakult. Ez végül az Európai Unió Bíróságának (EUB) 2012-ben hozott egyértelmű döntését eredményezte, amely megerősítette, hogy a korábban birtokolt szoftverek értékesítése jogszerű. Tudjon meg többet a másodlagos szoftverek jogi történetéről cikkünkben.

Másodlagos szoftverek és közbeszerzések

Ha közbeszerzésre kerül sor, sok intézmény nagyon diszkriminatív módon határozza meg a feltételeket (pl. csak "új" szoftvertermékeket engedélyez, VLSC portált ír elő stb.). Ez ellentétes a nyílt verseny és az egyenlő bánásmód alapelveivel, és nagyon sebezhetővé teszi az egész közbeszerzést, mivel a tisztességtelen követelések könnyen megfellebbezhetők a bíróságon. Van azonban egy egyszerű megoldásunk - az ingyenes konzultációnk!

Ingyenes konzultációk

Miben tudunk segíteni?

Termékválaszték

Nem tudja, hogy melyik terméket válassza intézménye igényeihez, vagy a megfelelő licencelés szempontjából? Segítünk! Széles körű licencelési ismereteinknek és minősítéssel rendelkező szakembereinknek köszönhetően képesek vagyunk olyan termékeket ajánlani, amelyek a legjobban megfelelnek az Ön számára.

Közbeszerzési dokumentumok előkészítése

Ajánlattételi dokumentumot kell kiállítania? Tanácsot adunk Önnek, hogy mit kell és mit nem kell tartalmaznia a követelményeknek és feltételeknek, hogy azok teljes mértékben megfeleljenek a jogszabályoknak. Ez vonatkozik a szoftvereket és hardvereket egyaránt tartalmazó beszerzésekre is.

Ezt a konzultációt ingyenesen biztosítjuk, így nem okoz Önnek többletköltséget, valamint időt és emberi erőforrásokat takaríthat meg. Ráadásul a megszerzett tudásra építhet a jövőbeni pályázatok készítésekor!

Lépjen kapcsolatba velünk

Néhány megvalósult projektünk

Hell Energy

A HELL ENERGY egy 2006-ban alapított, 100%-ban magyar márka. 2010-re a helyi piac vezetőjévé vált. Jelenleg a vállalat több mint 50 országba exportálja termékeit, és robbanásszerű terjeszkedést valamint növekvő globális népszerűséget tapasztal. A velünk való együttműködésnek köszönhetően a vállalat 23%-ot takarított meg egy olyan szoftveres megoldáson, amely főként MS Windows Server termékeket tartalmazott.

Megtakarítás: 23%

Slovenské elektrárne, a.s.

Elektromos energiaszolgáltató, Szlovákia

Szlovákia legnagyobb energiaszolgáltatója frissíteni akarta az alkalmazottai által használt szoftver régebbi verzióit. A költségmegtakarítás mellett az adataik továbbra is védve vannak a rendszeres biztonsági frissítésekkel, és a termelékenységük is nőhet!

Megtakarítás: 72%

Nemocnica Poprad

Kórház, Szlovákia

A poprádi kórháznak szüksége volt a Microsoft Office termékek újabb verzióinak megvásárlására alkalmazottai számára. Ajánlatunk (amelyet nyilvános pályázaton választottak ki) lehetővé tette, hogy a kórház 80%-kal olcsóbban jusson szoftvertermékekhez, mintha újakat vásároltak volna! A megtakarított össszeget most egy olyan berendezésre fordíthatják, amelyre a betegeknek és az orvosoknak egyaránt nagy szüksége van.

Megtakarítás: 80%

Národná diaľničná spoločnosť

Nemzeti Autópálya Vállalat, Szlovákia

A szlovákiai autópályák építésére összpontosító állami vállalatnak szüksége volt a szerver-infrastruktúra bővítésére. A licencelési ismereteinknek köszönhetően sokkal olcsóbb opciót tudtunk biztosítani, mint amit eredetileg kértek, így rengeteg kiadást spóroltunk meg nekik!

Megtakarítás: 77%

Ügyfeleink

 • IV. kerület, Budapest
 • Rehab
 • MediCall
 • HVAC Group
 • Extrema Hungary
 • A Cseh Köztársaság Külügyminisztériuma
 • A Szlovák Köztársaság Beruházási, Regionális Fejlesztési és Informatizációs Minisztériuma
 • Pozsony város
 • Szlovák villamos művek
 • Pozsonyi repülőtér, Szlovákia
További ügyfelek megjelenítése

Együttműködés és hitelesítés

Szoftverre van szüksége intézménye számára, vagy közbeszerzéssel kapcsolatos konzultációra?

Tudassa velünk!

Kapcsolatfelvételi űrlap

GYIK

Tudnak segíteni nekünk a törvény szerinti közbeszerzés megírásában?

Igen, tudunk. Több éves tapasztalatunk van a közintézmények számára végzett projektek megvalósításában, valamint a jogorvoslati elemzésében, amely megerősíti a másodlagos szoftverek közbeszerzésének jogszerűségét. Segítségünkkel biztos lehet benne, hogy közbeszerzései megfelelnek minden szükséges követelménynek, valamint a tisztességes verseny elvének.

Biztosítunk például:

 • javaslatokat az intézménye igényeinek legmegfelelőbb szoftvertermékekre vonatkozóan
 • a szükséges szoftvertermékekre vonatkozó egyértelmű és pontos műszaki leírást
 • a másodlagos szoftvertermékek alapdokumentációjának kötelező adataira vonatkozó információkat
 • tanácsokat arról, hogy mit kell és mit nem kell tartalmaznia az ajánlattételi dokumentációnak
Alkalmasak-e az OEM/ kiskereskedelmi szoftvertermékek közintézmények számára?

Nem kínálunk OEM/ kiskereskedelmi típusú termékeket, csak a mennyiségi forgalmazási csatornából származó termékeket. Általánosságban elmondható, hogy az OEM/Kiskereskedelmi szoftverek számos hátrányt jelentenek a mennyiségi termékekkel szemben, és felesleges bonyodalmakat okozhatnak Önnek és alkalmazottainak, ezért nem javasoljuk, hogy ilyet vásároljon.

Az OEM/Kiskereskedelmi termékek csak egyesével aktiválhatók, ami hosszadalmas és fárasztó lehet több tucat termék vásárlása esetén. Mi több, az átruházhatóságuk meglehetősen bonyolult, és néha egyáltalán nem lehetséges. Ráadásul a kezelésük nagyon megterhelő, mivel nincs lehetőség az összes termék egyszerre történő központosított módosítására.

A mennyiségi termékek viszont lehetővé teszik a kötegelt aktiválást mindössze 1 termékkulccsal, nagyon könnyen átvihetők egyik eszközről vagy felhasználóról a másikra, központilag kezelhetők egy ingyenes VAMT eszközzel, és összességében számos egyéb előnnyel járnak.

A termékeitek átmennek a szoftver auditon?

Igen, át. Ha az Ön vállalatánál vagy szervezeténél auditra kerül sor, Ön köteles bizonyítani, hogy szoftvertermékeit jogszerűen szerezte be – a vásárláskor kapott dokumentáció bemutatásával. Mivel vállalatunk teljes tulajdonjogot igazoló dokumentációt és szükség esetén audit támogatást is nyújt, semmi ok nincs aggodalomra, hogy a tőlünk vásárolt termékek auditja során bármilyen probléma merülne fel. Cégünk már több mint 700 000 szoftver licencet szállított, és még soha nem találkoztunk egyetlen olyan esettel sem, amikor az általunk szállított termékek szoftver auditja során negatív döntés született volna.

Előfordulhatnak technikai problémák a másodlagos szoftvertermékekkel?

Ha a szoftvert telepítették, aktiválták és az előírtaknak megfelelően használják, nem indokolt, hogy hirtelen, magától leálljon (pl. deaktiválódjon). Funkcionalitás szempontjából sincs az új és a másodlagos szoftverek között különbség - ugyanarról a szoftvertermékről van szó, amelynek telepítéséhez ugyanazt a forrásfájl használandó.

A technikai funkcionalitás és a szoftver teljesítménye nagymértékben függ a gyártó oldaláról történő változásoktól (kiadott frissítések és javítások), de ami a termék aktiválási állapotát illeti, nincs ok arra, hogy bármilyen probléma merüljön fel. Ha segítségre van szüksége a eshop oldalunkon vásárolt termékek aktiválásához, mi bármilyen szükséges támogatást nyújtunk.

A másodlagos szoftverek kapnak frissítéseket (biztonsági javításokat, módosításokat) a szoftver gyártójától?

Igen, kapnak. A másodlagos szoftvertermékek a gyártó által kiadott összes biztonsági frissítést, módosítást és biztonsági javítást megkapják, az egyes termékek életciklusának megfelelően. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek és ugyanaz a műszakii támogatást kap a gyártó által, legyen az Microsoft vagy bármely más szoftvergyártó. Nincs különbség a tőlünk vásárolt másodlagos szoftverek frissítései és közvetlenül, a szoftvergyártó által értekesített új szoftverek között. Ha bármely gyártó mégis próbál ilyen különbségét tenni, az jogellenes.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.