Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Szoftverköltség optimalizálás

Azonosítjuk szoftverinfrastruktúrája költségcsökkentési lehetőségeit!

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!
A szoftverek a modern üzletmenet elengedhetetlen elemei, azonban komoly kiadást is jelenthetnek. Számos vállalatnak kihívást jelent a szoftverigények és költségkeretek egyensúlyban tartása. Ebben segíthet a Forscope.

A szoftverköltség-optimalizálás két lépésből áll: a meglévő szoftverállomány elemzése és a költségcsökkentési lehetőségek azonosítása.

  1. A meglévő szoftverállomány elemzése
    A szoftverköltség-optimalizálás első lépése a jelenlegi szoftverinfrastruktúra és licenchasználat elemzése. Ez nemcsak a jelenleg használt szoftvermegoldásokra terjed ki, hanem a licencelési modellekre és megállapodásokra is. BSA Verafirm által kibocsátott Certified SAM Professional tanúsítvánnyal rendelkező licenc szakértő csapatunk igény esetén teljes elemzést készít cége jelenlegi licenc-helyzetéről, összehasonlítja azt az alternatív lehetőségekkel, például az örökös licenceléssel, előfizetéses modellekkel és a hibrid megoldásokkal.
     
  2. A költségcsökkentési lehetőségek azonosítása
    A kezdeti elemzés után azonosítjuk a funkcióvesztés, illetve a licencek megfelelőségének veszélyeztetése nélkül végrehajtható költségcsökkentési lehetőségeket. A meglévő szoftverállomány elemzése és az optimalizálási lehetőségek azonosítása után hatékonyságnövelő változtatásokra teszünk javaslatot a szoftverhasználat terén.

A következőkben bemutatjuk a szoftverekkel összefüggő leggyakoribb költségcsökkentési lehetőségeket:

Örökös és előfizetéses termékek összehasonlítása

Az egyik kulcsfontosságú döntés, amelyet a szoftverköltségek optimalizálásakor meg kell hoznia, hogy örökös termékeket vásároljon-e vagy előfizetést. Az örökös termékek magasabb egyszeri beruházást igényelnek (amely már középtávon megtérül), míg az előfizetéses licencelés lehetővé teszi, hogy havi díj ellenében mindig a szoftver legfrissebb verzióját használja (de a költségek hosszú távon gyakran magasabbak az örökös megoldásokhoz képest). Csapatunk segít a lehetőségek költségeinek és előnyeinek mérlegelésében és a vállalkozás számára legjobb megoldás azonosításában.

Hibrid megoldások

Az örökös licencelés és az előfizetéses modellek mellett a hibrid megoldások (amelyek ötvözik a kettő előnyeit) is választhatóak. Ezeket akkor érdemes választani, ha önmagában egyik lehetőség sem elégíti ki a vállalkozás egyedi igényeit. Előfordulhat például, hogy bizonyos szoftvermegoldásokat állandó termékként szeretne használni, másokat pedig a felhőben. Csapatunk szívesen bemutatja a hibrid megoldásokat és segít eldönteni, hogy megfelelnek-e a vállalkozásnak.

A meglévő szoftverállomány értékének maximalizálása

Szakértőink mindezek mellett a licencek tényleges használatát is felmérik, feltérképezik az informatikai környezet túllicencelt területeit és shelfware-eket (az olyan szoftverlicenceket, amelyeket bár megvásárolt, de mégsem használ a vállalat, és ezért nem termelnek profitot). Segítünk azonosítani a felesleges és szükségtelen licenceket, és felvásárlási ajánlatot teszünk rájuk, amivel tovább növeljük a meglévő szoftverállomány értékét. A felvásárlásból származó bevételek ezután egyéb célokra fordíthatók.

Következtetés

A Forscope licenc elemző szolgáltatásának igénybevételével illetve az IT infrastruktúrára vonatkozó ajánlások végrehajtásával jellemzően 20-30%-kal csökkentheti cége szoftverköltségeit. Emellett segítünk azonosítani a felesleges szoftverlicenceket is, és felvásárlási ajánlatot teszünk rájuk.

 

Szeretné optimalizálni szoftverköltségeit? 

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kapcsolatfelvételi űrlap

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.