Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Office 2019, Microsoft 365 vagy mindkettő? Tudja meg, mi a legmegfelelőbb az Ön számára

  • Termék összehasonlítás
  • Microsoft
  • Office

7. 9. 2020

A Microsoft Office a legismertebb és a leggyakrabban használt termelékenységi program a vállalkozások számára, függetlenül az iparágtól. A Microsoft a hosszú évek során számos verziót, kiadást és értékesítési csatornát fejlesztett ki a különböző ügyfelek igényeit megcélozva.

A Software as a Service (SaaS)  licencmodell bevezetése az Office 365 és a Microsoft 365 formájában még nagyobb zavart okozott a már azelőtt is rejtélyes Office termékek világában. Ennek eredményeként ma már az egyik első kérdés egy Office csomag vásárlásakor: előfizetés vagy örök idejű (lejárati dátum nélküli) licenc?

Vessünk egy pillantást az Office 2019 és a Microsoft 365 közti különbségekre, valamint az egyes verziók előnyeire és hátrányaira.

Az Office 2019 és a Microsoft 365 közötti főbb különbségek

A két termék összehasonlítását több témára osztottuk, hogy könnyebben megtalálhassa azokat a tudnivalókat, amelyek az Ön döntése szempontjából a leglényegesebbek.

Termelékenységi alkalmazások

Az Office 2019 és a Microsoft 365 minden üzleti kiadása magába foglalja az alapvető alkalmazásokat: Word, Excel, PowerPoint, Outlook;  Az egyetlen kivétel a Microsoft 365 Business Basic, amely mindössze az alkalmazások webes változatát tartalmazza korlátozott funkciókkal. A speciálisabb, csak a Windows számára elérhető Publisher és Access programok elérhetők a fejlettebb kiadásokban, amelyek kommunikációs és együttműködési eszközöket is nyújtanak – Skype for Business az Office 2019 esetén, a Microsoft 365-ben pedig a Microsoft Teams.

A Microsoft 365 lenyűgöző előnye, hogy a SharePointot és az Exchange-t közvetlenül az előfizetés részeként használhatja – az Office 2019 csomag tulajdonosainak külön kell azokat megvásárolniuk.

Fizetés és tulajdonjog

Az Office 2019 egy állandó licenc: egyszeri vásárlásból áll – egyszer kell mindössze megvásárolnia, és nincs lejárati dátuma; a licenc állandó, és a szoftver alapvetően örökre aktiválható és legálisan használható. Ebben az értelemben hasonló a klasszikus tulajdonjoghoz.

A Microsoft 365 előfizetéses szolgáltatás: havi vagy éves fizetésekből áll – a licenc lejárati dátummal rendelkezik, és rendszeresen meg kell újítani, különben a szoftver egyáltalán nem használható. Ebben az értelemben hasonló a bérleti díjhoz.

Fejlesztés és új kiadások

Az Office 2019 a hagyományos termékfejlesztésen alapul: rendszeres biztonsági javításokat és hibajavításokat kap, de a vásárlás után nincs jelentős változás a funkcionalitásban – a szoftver többnyire ugyanaz marad az idő múlásával.

A Microsoft 365 a folyamatos frissítések jelenlegi trendjén alapul: a biztonsági javítások és a hibajavítások mellett évente legalább kétszer kap új funkciókat – a szoftver az idő múlásával tovább fejlődik.

A Microsoft 365 funkcióinak fokozatos, de folyamatos hozzáadása végül azt eredményezi, hogy lényegesen különbözni fog az Office 2019-től. Ez azt jelenti, hogy az örökidejű csomagból ki fog kelleni adni egy újabb verziót ahhoz, hogy ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, amelyeket a Microsoft 365 az évek során kapott.

Az előnyök és hátrányok összefoglalása

Részletesebb és konkrétabb példaként az alábbi táblázatban elkészítettük az Office 2019 Professional Plus és a Microsoft 365 Business Standard összehasonlítását.

A következő grafikonon látható a két termék 5 év alatti költsége.

*Teljes tulajdonlási költség 

Egyrészt az Office 2019 Professional Plus kevesebb mint 2 éven belül olcsóbb megoldássá válik. Másrészt sok modern vállalkozás nagymértékben támaszkodik a felhőalapú tárolásra és a kapcsolódó szolgáltatásokra, amelyeket a Microsoft 365 előfizetés biztosíthat.

A döntés meghozatalakor a legfontosabb tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az Office-szoftvert igénylő projekt összetettsége és időtartama, valamint a felhőszolgáltatások szükségessége. Mindkét licencelési modell megfelelő választás lehet az Ön számára, és bizonyos esetekben akár a kettő kombinációja is!

A cikk következő részében három megoldást készítettünk olyan általános forgatókönyvekre, amelyekkel sok döntéshozó szembesül – kattintson az alábbi narancssárga gombra az olvasás folytatásához.


Cikk elmentése PDF formátumban

Megoldásaink az Ön vállalkozása számára

Három megoldást készítettünk a leggyakoribb forgatókönyvekre, amelyekkel sok vállalkozás szembesül az Office megvásárlásakor.

Szüksége van-e vállalkozásának a következőkre:

1. A hagyományos asztali Office hatékonyságnövelő alkalmazások  – a felhőszolgáltatások, az egyéni e-mail tartomány vagy a speciális együttműködési lehetőségek nélkül (például akkor, ha a vállalat már rendelkezik ezekkel más forrásból).

Ebben az esetben magabiztosan támaszkodhat a következőre:

Office 2019 Professional Plus
elektronikus licenc
Office 2019 Standard
elektronikus licenc

 

Állandó Office licencet keres, amely szinte ugyanolyan képességekkel rendelkezik, de kompatibilis a Windows 7 vagy 8 rendszerrel is? Tekintse meg az Office 2016 ajánlatainkat!


2. Az asztali Office alapvető hatékonysági alkalmazásai, felhőalapú tárolással és egyéni e-mail tartományokkal gazdagítva,
  de az asztali alkalmazások folyamatos frissítése nélkül.

Ilyen helyzetekben a legjobb megoldás az, hogy összekapcsolják az örökös licencet, amely fő Office szoftverként szolgál, egy előfizetési licenccel, csak a szükséges további előnyök érdekében. A következő költséghatékony csomagokat javasoljuk:

Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic
elektronikus licenc
Office 2019 Standard + Microsoft 365 Business Basic
elektronikus licenc

 

3. A Microsoft Office összes funkciója – beleértve az  egyéni e-mail tartományt, a felhőalapú tárolást, az eszköz és az operációs rendszer rugalmasságát és még sok mást.

Ha a Microsoft 365 által kínált rugalmas képességek teljes skáláját részesíti előnyben, a következőket javasoljuk:

Microsoft 365 Business Standard
elektronikus licenc
Microsoft 365 Business Premium
elektronikus licenc

 

A három javasolt megoldás teljes költsége 7 év alatt

Az Office 2019 Professional Plus kezdeti befektetése kevesebb mint két év alatt kifizetődik.

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek az alapvető Office-alkalmazásokon kívül felhőalapú tárolásra és e-mail domainre is szükségük van, az Office 2019 és a Microsoft 365 Business Basic kombinációja hihetetlenül előnyössé válik a harmadik év elejére.

És ha vállalkozása a Microsoft által kínált legújabb frissítésekre támaszkodik, javasoljuk, hogy keresse a Microsoft 365 Business Standard vagy Premium szoftverek egyikét.

Érdekel személyreszabott szoftvermegoldás?
Lépj velünk kapcsolatba!


Cikk elmentése PDF formátumban

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.