Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Az Exchange Server 2013 és a SharePoint Server 2013 támogatása megszűnt. Milyen alternatívák vannak?

  • Microsoft
  • Termék összehasonlítás

9. 5. 2023

2023. április 11-én a Microsoft megszüntette az Exchange Server 2013 és a SharePoint Server 2013 támogatását. Biztonsági frissítések, hibajavítások többé tehát nem készülnek hozzájuk, illetve a Microsoft sem nyújt további technikai támogatást. Mindkét szoftveralkalmazás teljesen működőképes marad, nem lesz deaktiválva és a napi munkában továbbra is használható lesz – további igénybevételük azonban biztonsági kockázatot jelenthet és csökkentheti a hatékonyságot valamint az újabb szoftverekkel való kompatibilitást.

Érdemes minél előbb frissíteni az Exchange Server és a SharePoint Server frissebb verziójára. Cége ezzel tudja bebiztosítani kommunikációs és együttműködési eszközeinek biztonságát és hatékonyságát. Ügyfeleink számos öröklicences termék közül választhatnak a Microsoft kínálatából:

Microsoft Exchange Server
Mindkettőhöz 2025.10.14-ig jár támogatás

További információért kattintson a terméknévre


Exchange Server 2016 Az Exchange Server 2016 nagy teljesítményű és rugalmas üzenetküldő és együttműködési platform, amellyel hatékonyabbá tehető a szervezeten belüli kommunikáció és közös munkavégzés. A jobb teljesítményű, bővített tárolókapacitású és egyszerűsített rendszergazdai funkciókkal ellátott Exchange Server 2016 a szervezet méretétől függetlenül kiváló választás.


Exchange Server 2019 Az Exchange Server 2019 a Microsoft legfrissebb (és valószínűleg utolsó) öröklicences levelező és naptárkezelő szervere. A korábbi verziókhoz képest előnyök sokaságát kínálja, többek között továbbfejlesztett biztonsági funkciókat, hatékonyabb keresést és még nagyobb teljesítményt.
Microsoft SharePoint Server
Mindkettőhöz 2026.07.14-ig jár támogatás

További információért kattintson a terméknévre

SharePoint Server 2016
A SharePoint Server 2016 továbbfejlesztett keresési képességeket, mobiltámogatást és hibrid funkciókat kínál, amelyekkel a vállalatok a helyhez kötött és felhőalapú szolgáltatások előnyeit egyaránt élvezhetik. Sokoldalú és megbízható együttműködési eszközként javítja bármilyen szervezet termelékenységét és a hatékonyságát.

SharePoint Server 2019
A SharePoint Server 2019 a Microsoft nagy teljesítményű együttműködési platformjának legújabb verziója, amellyel az ügyfelek tartalmakat oszthatnak meg és kezelhetnek, hatékonnyá tehetik a közös munkavégzést és jobb döntéseket hozhatnak. A platform olyan új és továbbfejlesztett funkciókat kínál, mint például a modern webhelysablonok, továbbfejlesztett csapatmunka-lehetőségek és egyszerűsített webhelykészítés és kezelés.

A felhőbe költözést fontolgatja? Gondoljon a hibrid megoldásra is!

Az Exchange és SharePoint öröklicences helyhez kötött megoldásai adott esetben kiválthatók felhőalapú szolgáltatással – a legtöbb vállalkozás számára azonban a felhőbe való teljes áttérés nem feltétlenül a legköltséghatékonyabb megoldás. Az előfizetéses-öröklicences szoftverkombinációval elkerülhetők a felesleges költségek. Az ilyen hibrid megoldás öröklicences MS Office programcsomaggal (MS Outlook és egyéb asztali alkalmazások) és az Exchange Online és SharePoint Online előfizetésével (a Microsoft 365 Business Basic-en keresztül) valósítható meg.

Költségcsökkentés másodlagos szoftverrel

Csökkentse szoftverköltségét, és vásároljon licencet a Forscope-tól az új szoftverek árának töredékéért! Licenceink mindenben megfelelnek az összes jogszabályi követelménynek és tartalmazzák a legújabb funkciókat és biztonsági frissítéseket. Az üzleti szektor és a közszféra vállalatai és intézetei számára egyaránt megvásárolhatók. Néhány példa ügyfeleink sikeres szoftverköltség-optimalizálási projektjeire:

A csehországi Příbram önkormányzata 14 000 euróért szerzett be két Exchange Server 2019 licencet és 280 Exchange Server 2019 Standard User CAL-t, amivel 19 000 eurót takarított meg, hiszen az új licencek ára 33 000 euró lett volna. Köszönjük nekik, hogy a Forscope-tól vásároltak!

A szlovák Közlekedési és Építésügyi Minisztérium 7 700 eurót takarított meg a Forscope-tól beszerzett másodlagos szoftvereken. Négy SharePoint Server 2019 terméket és két Exchange Server Standard 2019 terméket vásároltak összesen 28 000 euró értékben (ami 35 700 euró lett volna vadonatúj szoftverek esetén).

Szeretné még jobban optimalizálni szoftverköltségeit? Lépjen kapcsolatba velünk!

Ne hagyja ki a frissítési és szoftverköltség-optimalizálási lehetőséget! Már ma lépjen kapcsolatba a Forscope-pal, hogy megbeszélhessük a lehetőségeket, és megtalálhassuk a szervezete számára ideális megoldást!


Cikk elmentése PDF formátumban

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.