Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Hibrid megoldások: Hogyan segíthetnek vállalatának megtakarítást elérni a szoftverek terén?

 • Termék összehasonlítás
 • Licencelés

17. 2. 2022

Miért kellene cégének minden évben felesleges vagy akár nem kívánt funkciókért fizetnie? Optimalizálja szoftvereszközeit, és szüntesse meg a túlzott előfizetési kiadásokat hibrid megoldásokkal.

Mi az a hibrid megoldás?

A hibrid megoldás az előfizetéses felhőszolgáltatások és az örökös, helyhez kötött szoftvertermékek kombinációja. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy optimalizálják a szoftverekre (és néha akár a hardverekre) fordított kiadásaikat, miközben megkapják mindazokat a funkciókat és szolgáltatásokat, amelyekre működésükhöz szükségük van.

Tekintse meg videónkat magyar felirattal.

A Forscope-nál a felhőalapú előfizetéses szolgáltatások és a folyamatosan használt szoftvertermékek ritka kombinációját tudjuk biztosítani ügyfeleinknek. Ez a fajta hibrid megoldás jelentős előnyökkel járhat mind a magán-, mind az állami szektorban működő vállalatok számára, lehetővé téve számukra, hogy költséghatékonyabb szoftvermegoldásokat vezessenek be szervezetükben.

Árösszehasonlítás: előfizetés vs. hibrid megoldások 5 év alatt

Oldalra húzva egy hibrid megoldási példát láthat vállalkozások számára.
Oldalra húzva kis- és középvállalkozások számára készült hibrid megoldási példát láthat.

utolsó frissítés: 2022. március

Mikor veheti hasznát vállalata a hibrid megoldásoknak?

 • Új IT-környezet létrehozása – az új IT-infrastruktúra előkészületeinek megkezdésekor a döntéshozók gyakran meg vannak győződve arról, hogy az előfizetéses felhőalapú termék a kötelező választás, gyakran annak köszönhetően, ahogyan a szoftvereket manapság a gyártók forgalmazzák. Mélyebb elemzés után azonban sok szervezet rájön, hogy a felhőszolgáltatások és a helyszínen használt örökös szoftverek kombinációja gazdaságilag előnyösebb, és a munkafolyamatok, a hozzáférhetőség és a biztonság szempontjából is praktikusabb lehet.
 • Meglévő környezet optimalizálása – sok szervezet olyan konkrét, már kialakult feltételekre támaszkodik, amelyektől nem szívesen válnak meg, vagy amelyekről technikai okokból egyszerűen nem tudnak lemondani. Közelebbről megvizsgálva azonban gyakran akadnak olyan programok, funkciók és szolgáltatások, amelyekről kiderül, hogy kihasználatlanok vagy szükségtelenek. Ilyen esetekben a meglévő infrastruktúra javítható, és a költségek csökkenthetők az esetektől függően örökös vagy előfizetéses termékek bevonásával.

  Például:

  1. SaaS-alapú felhőstruktúra sok redundáns funkcióval → a szoftvereszközök elemzése az előfizetés és a shelfware csökkentésének céljából és/vagy egyes komponensek örökös termékekkel való helyettesítése.
  2. Egy meglévő, helyben működő struktúra és a kialakulóban lévő igény a felhőszolgáltatások iránt → az új igények és a meglévő szoftvereszközök elemzése egy olyan felhőmegoldás bevezetésének érdekében, amely kiegészíti a meglévő struktúrát, ahelyett, hogy teljesen helyettesítené azt.
 • Home office-ra és távmunkára való áttérés – ahelyett, hogy a távmunka igényeinek kielégítése érdekében a vállalatok hirtelen átállnának az örökös termékekről a SaaS-modellre, hibrid megoldásokat is alkalmazhatnak. Így csak a kiválasztott szolgáltatásokat delegálhatják a felhőbe (például a VoIP-szolgáltatásokat és a dokumentumok megosztott tárolását), és a munkafolyamatok többségét továbbra is helyben tarthatják. Ennek eredményeképpen a távmunkára való átállás lényegesen kevésbé lesz zavaró, mivel a munkavállalóknak a globális átalakulás helyett csak néhány változáshoz kell alkalmazkodniuk.
 • Az adatok biztonságának növelése – az előfizetéses termékek használatakor nem a szervezetek kezelik vagy ellenőrzik a mögöttes felhőinfrastruktúrát, beleértve a hálózatokat, szervereket, operációs rendszereket, tárolási és alkalmazási képességeket (a felhasználó-specifikus konfigurációs beállításokon kívül) – a SaaS-modell esetében a szolgáltató által biztosított környezetre kell hagyatkozniuk.
  A hibrid megoldással az érzékeny adatokat tartalmazó kulcsfontosságú eszközök helyben (és szükség esetén offline) tarthatók, a felhőkörnyezettel való kapcsolat nélkül.
 • Biztonsági mentés – amennyiben az adattárolás és a termelékenység tekintetében teljes mértékben a felhőszolgáltatásokra támaszkodik, az akár visszafelé is elsülhet, ha az említett szolgáltatások elérhetetlenné válnak (például technikai problémák vagy elmaradt kifizetések miatt). Ez jelentős hátrányokat és veszteségeket eredményezhet még az ideiglenes lekapcsolás esetén is. Egy hibrid megoldás bevezetése enyhítheti a különböző jellegű felhő- és helyben történő kiesések hatásait, és segíthet a szervezeteknek abban, hogy könnyebben reagáljanak az ilyen problémákra.

A hibrid megoldás választása jelentős megtakarításokat eredményez a csak előfizetéses megoldással szemben, és lehetővé teszi az informatikai részlegek számára, hogy a kiválasztott funkciókat és eszközöket a felhőbe helyezzék át, miközben megtartják a kontrollt a szervezet helyben lévő infrastruktúrája, szoftverei és adatai felett.

Nem tudja, hogy melyik szoftvermegoldás a megfelelő az Ön vállalatának? Lépjen kapcsolatba velünk egy ingyenes konzultációért!


Cikk elmentése PDF formátumban

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.