Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Újra emelkednek a Microsoft felhőszolgáltatásainak díjai. Hogyan csökkenthetők mégis a költségek?

  • Microsoft
  • Office

26. 5. 2023

Idén április 1-jén a Microsoft megemelte felhőszolgáltatásai díjait, ami az Azure- és Microsoft 365 előfizetéseket is érinti. A díjemelés célja a világszerte egységes, valamint az ügyfelek helyi pénzneme és az amerikai dollár közötti árfolyamot tükröző árképzés megteremtése. A Microsoft 365 előfizetési díjainak 2022. március 1-jei emelése óta ez már a második jelentősebb díjemelés. A jelenlegi kiterjed a Microsoft összes felhőszolgáltatására és előfizetésére.

Mit jelent a díjemelés az ügyfelek számára? A változás nem érinti a meghatározott időtartamra rögzített díjú beszerzési szerződéseket és előfizetéseket. A 2023. április 1-je utáni megújításukra vagy új szolgáltatások és előfizetések rendelésére azonban a most bevezetett árazási szabályok alkalmazandók. Az Európai Unióban működő ügyfelek esetében a korábbihoz képest akár 11%-kal is megemelkedhetnek a beszerzési költségek.

Megjegyzés: A fenti táblázat csak példaként szolgál. A díjak a helyi pénznemtől és piactól függően eltérőek lehetnek.

Hogyan küszöbölhetők ki a Microsoft felhőszolgáltatásainak folyamatosan emelkedő díjai?

Erre a következő három javaslatunk van:

  1. Optimalizálja költségeit hibrid megoldásokkal
  2. A Microsoft 365 helyett próbálja ki az IceWarp-ot
  3. Adja hozzá saját öröklicenceit az Azure dedikált hosztolt szolgáltatásaihoz
1. Optimalizálja költségeit hibrid megoldásokkal

A felhőszolgáltatások gyakran számos olyan eszközt és funkciót is tartalmaznak, amelyeket nem minden felhasználó használ teljes mértékben, viszont mégis fizetni kell értük. Mindenképpen szerepelnek a csomagban, és általában velük indokolják az előfizetés magasabb költségét. Néhány kiemelt felhasználónak (például vezetőknek, döntéshozóknak, projektmenedzsereknek) tényleg szüksége lehet rájuk, számos vállalat számára azonban nem jelentenek többletértéket, és egyre csak növelik működési kiadásaikat, miközben nem fokozzák érdemben a munkatársak teljesítményét.

Ilyen esetben az optimális lépés valamilyen hibrid megoldás a nem kiemelt felhasználók számára: az öröklicences Microsoft-szoftverek és alacsony kategóriájú Microsoft 365 előfizetési csomagok kombinálása. A hibrid megoldásokban folyamatosan hozzáférhetők a legfontosabb naprakész termelékenységi eszközök és felhőszolgáltatások (pl. az OneDrive és MS Teams), miközben szintén rendelkezésre áll a Word, Excel és az MS Office adott változatának többi asztali alkalmazása is. A költséges előfizetések lekorlátozhatók azon felhasználókra, akiknek tényleg szükségük van rájuk, a munkatársak többsége pedig a korábbi eszközökkel dolgozhat – a szervezet számára lényegesen alacsonyabb költségen.

Microsoft 365 előfizetés és hibrid megoldás díjának összehasonlítása 250 munkatárs esetén, 5 éves időtartamon


A hibrid megoldás már a második évtől alacsonyabb költségű, miközben a robosztus Office LTSC 2021 csomagnak köszönhetően asztali Office-alkalmazásokat és jobb funkciókat tesz hozzáférhetővé minden munkatárs számára.

A szervezete igényeire szabott hibrid megoldást keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és egyeztessen szakértőinkkel!

2. Próbálja ki az IceWarp-ot a Microsoft 365 helyett!

A Microsoft szolgáltatásai egyre költségesebbek, ezért a vállalatok olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelő kommunikációs és együttműködési eszközöket nyújtanak aránytalan ráfordítás nélkül. A piac számos alternatívát kínál, de csupán néhányuk tartalmaz "mindent egyben", vagyis termelékenységi alkalmazásokat (az MS Office helyett), kommunikációs eszközöket (az MS Teams helyett), fájlmegosztó platformokat (az MS SharePoint helyett) és e-mail-kezelő portálokat (az MS Exchange helyett).

Az IceWarp tartalmazza mindezen funkciókat és szolgáltatásokat: "A teljes iroda egyetlen ablakban feleannyiért!"

Az IceWarp böngészőalapú platform, amely sok egyéb funkció mellett használható üzleti e-mailezésre, csoportos chat-kommunikációra, videokonferenciák tartására, dokumentumok készítésére is! Vállalatmérettől függetlenül lehetőségek széles tárházát kínálja a tízfelhasználós kisvállalkozásoktól az ezernél is több felhasználós nagyvállalatokig! Szolgáltatásai pedig feleannyiba kerülnek, mint a Microsoft ugyanilyen szolgáltatásai!

A Microsoft 365 és Az IceWarp árának összehasonlítása 250 munkatárs esetén, 5 éves időtartamon

Az oszlopdiagram 200, alapszolgáltatást igénybe vevő felhasználót (Microsoft 365 Basic / IceWarp) és 50 kiemelt felhasználót (Microsoft 365 Business Premium / IceWarp Desktop) vesz alapul. Az IceWarp vs. Microsoft 365 című dokumentum részletesebben bemutatja az IceWarp előnyeit a Microsoft 365-tel szemben.

Nem győzte meg az IceWarp? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és bemutatjuk az IceWarp platformot!

3. Adja hozzá saját öröklicenceit az Azure dedikált hosztolt szolgáltatásaihoz

Microsoft 365 előfizetés vásárlása helyett az Azure cloud computingot használó ügyfelek saját örökös licenceiket is bevonhatják (BYOL – bring your own licenses, azaz "hozd a saját licenced" politika) a Microsoft következő feltételeinek teljesítése esetén:

Microsoft 365 előfizetés vásárlása helyett az Azure cloud computingot használó ügyfelek saját örökös licenceiket is bevonhatják (BYOL – bring your own licenses, azaz "hozd a saját licenced" politika) a Microsoft következő feltételeinek teljesítése esetén:

  • az örökös Microsoft mennyiségi licencek (Software Assurance nélkül) kizárólag egyszemélyes Azure-környezetek esetében vehetők igénybe;
  • olyan öröklicencek vehetők igénybe, amelyek kiadása és beszerzése 2019. október 1-je előtt történt.

A BYOL-modell adott szervezet informatikai infrastruktúrájára való alkalmazhatósága esetről esetre állapítandó meg. Tanácsadóink készséggel nyújtanak ebben is segítséget!

Melyik a megfelelő megoldás? Licencelési szakértőink segítenek kiválasztani az ideálisat.


Cikk elmentése PDF formátumban

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.