Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Megszűnik a Windows 7/8 ingyenes frissítése Windows 10-re. Milyen költséghatékony lehetőségek maradtak a rendszerkorszerűsítésre?

  • Microsoft
  • Windows

27. 11. 2023

A Windows 7 és 8 felhasználói számára komoly változást jelent, hogy a Windows újabb verzióira többé sem technikailag, sem jogilag sem térhetnek át ingyenesen¹. Ez a változás alapvetően érinti az ilyen régi rendszereket használó vállalkozásokat és szervezeteket, mivel megszüntette a lehetőséget, hogy ingyenesen frissítsenek a Windows 10 és 11 verziókra, ezzel megszűnteti a költségmegtakarítási lehetőséget. Napjaink üzleti világában az operációs rendszerek korszerűbbre cserélése nemcsak a naprakészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hanem a biztonság, a kompatibilitás és a hatékonyság fenntartásához is.

A megoldás

Ha szervezete nem szükségszerűségből tartja fenn elavult operációs rendszerét (pl. valamely régi, de alapvető fontosságú szoftver technikai követelményei miatt), akkor a legjobb döntés a Windows 10 beszerzése, amely egyben a Windows 11-re váltás lehetőségét is magában foglalja – ha szervezete később úgy döntene, hogy áttér a legfrissebb Microsoft operációs rendszerre.

A Forscope-tól vásárolt másodlagos Windows 10 termékekkel egyszerre lehet biztonságos és költséghatékony az áttérés. Emellett a szervezet korszerű és auditálásra alkalmas operációs rendszerhez juthat, és adott esetben a Windows 11-re is áttérhet.

A másodlagos szoftverek jellegéből adódóan ez a megoldás a legfrissebb Microsoft-technológiákat is hozzáférhetővé teszi, anélkül hogy ügyfelünknek korlátozó megállapodásokat kellene kötnie az óriásvállalattal: a szoftvertermék továbbértékesítése ugyanis nem vonja maga után az első tulajdonos és a gyártó közötti eredeti licencszerződés átszállását.

Miért válassza a Forscope Windows 10 termékeit?

Portfóliónk költséghatékony, jogszerű és minőségi termékeket kínál a közigazgatás és a versenyszféra szereplői számára. A Microsoft újabb operációs rendszereire lehető leghatékonyabban áttérni kívánó szervezetek számára termékszakértőink a következő termékeket ajánlják:

Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2019 Upgrade

A támogatás vége: 2029.01.09.

A termék lehetővé teszi a Windows 10 Enterprise LTSC 2019 vagy a Windows 10 Pro közvetlen telepítését és aktiválását teljes értékű, önálló operációs rendszerként. További információkért kattintson az alábbi felsorolás elemeire.


A Windows melyik verzióját érdemes telepíteni? Határozottan a Windows 10 Pro telepítését javasoljuk, hiszen a legtöbb vállalkozás és szervezet számára optimális és ismerős. A Windows 10 Enterprise LTSC erősebb rendszerstabilitást és rendszerbiztonságot kínál, viszont a speciális alkalmazási területeiből adódó szigorú követelményei miatt (pl. repülőterek, orvosi vagy katonai létesítmények stb.) korlátozásokat is jelent.


Mit jelent a "Frissítés" (Upgrade) a termék nevében? A termék nevében a "frissítés" arra utal, hogy az operációs rendszer értékesítése a Microsoft kereskedelmi (mennyiségi) licencelési csatornáján keresztül történik. A használni kívánt rendszer közvetlenül telepíthető. Nem szükséges előtte másik rendszert telepíteni. További információkért kattintson a termék képére, és olvassa el a termékleírást.


HardverigényProcesszor: 1 GHz
Memória: 1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
Merevlemeztárhely: 16 GB (32-bit); 20 GB (64-bit)
Grafika: DirectX 9 grafikus processzor WDDM 1.0 meghajtóval

Windows 10 Pro / Enterprise LTSC 2021 Upgrade

A támogatás vége: 2027.01.12.

Most -40%

A termék lehetővé teszi a Windows 10 Enterprise LTSC 2021, a Windows 10 Pro vagy a Windows 11 Pro közvetlen telepítését és aktiválását teljes értékű, önálló operációs rendszerként. További információkért kattintson az alábbi felsorolás elemeire.


A Windows melyik verzióját érdemes telepíteni? Határozottan a Windows 10 Pro vagy a Windows 11 Pro telepítését javasoljuk, hiszen a legtöbb vállalkozás és szervezet számára optimális és ismerős. A Windows 10 Enterprise LTSC erősebb rendszerstabilitást és rendszerbiztonságot kínál, viszont a speciális alkalmazási területeiből adódó szigorú követelményei miatt (pl. repülőterek, orvosi vagy katonai létesítmények stb.) korlátozásokat is jelent.

* Előfordulhat, hogy a Windows 11 nem fut régebbi eszközökön. Ellenőrizze eszköze kompatibilitását az alábbi hardverigények alapján.


Hogyhogy Windows 11-hez juthatok ezzel a termékkel?A Windows 11 Pro ingyenesen aktiválható a Windows 10 Pro másodlagos szoftverlicenceivel, ha az első tulajdonos 2021 októbere után értékesítette tovább őket – a Microsoft ugyanis ekkor tette ingyenessé a Windows 10 frissítését Windows 11-re. Ez a termék megfelel az előbbi feltételeknek.


Érdemes áttérni a Windows 11-re?Erről írtunk egy összehasonlító cikket: Windows 11 vs Windows 10


Mit jelent a "Frissítés" (Upgrade) a termék nevében? A termék nevében a "frissítés" arra utal, hogy az operációs rendszer értékesítése a Microsoft kereskedelmi (mennyiségi) licencelési csatornáján keresztül történik. A használni kívánt rendszer közvetlenül telepíthető. Nem szükséges előtte másik rendszert telepíteni. További információkért kattintson a termék képére, és olvassa el a termékleírást.


HardverigényWindows 10
Processzor: 1 GHz
Memória: 1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
Merevlemeztárhely: 16 GB (32-bit); 20 GB (64-bit)
Grafika: DirectX 9 grafikus processzor WDDM 1.0 meghajtóval

Windows 11
Processzor: 1 GHz, 64-bit, dual-core Intel, AMD vagy Qualcomm; a kompatibilis processzorok teljes felsorolása
Trusted Platform Module (TPM) 2.0
Memória: 4 GB RAM
Merevlemeztárhely: 64 GB
Képernyőfelbontás: 720p (HD) kijelző, minimum 9", színcsatornánként 8 bit
Grafika: DirectX 9 grafikus processzor WDDM 1.0 meghajtóval

Következtetés

A Windows 7 és 8 ingyenes frissítési lehetőségének megszüntetése figyelmeztetés az elavult rendszereket használó vállalkozások számára. A Forscope Windows 10 termékei azonos biztonsági és minőségi színvonalú, költséghatékony, rugalmas és auditálásra alkalmas megoldást kínálnak.

Lépjen túl a licencelési kihívásokon: vegye igénybe licencelési szakértőinket és szervezete igényeinek megfelelő megoldásainkat!


¹ A Microsoft hivatalos közleménye: https://devicepartner.microsoft.com/en-us/communications/comm-windows-ends-installation-path-for-free-windows-7-8-upgrade

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.