Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

A Windows Server 2012 támogatásának vége közeleg. Itt az ideje a frissítés megtervezésének!

  • Termék összehasonlítás
  • Windows

15. 9. 2022

A Microsoft termékéletciklus irányelve szerint a Windows Server 2012 és a Windows Server 2012 R2 csak 2023. október 10-ig lesz támogatott. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a szoftver a támogatás végső lejárta után már nem használható, csak azt, hogy a Microsoft nem köteles többé támogatást nyújtani a felhasználóknak, és nem lesznek többé új Windows Server 2012 frissítések.

Annak érdekében azonban, hogy megfeleljenek a legújabb biztonsági irányelveknek, és informatikai környezetüket naprakészen tartsák új funkciókkal és eszközökkel, sok vállalat úgy dönt, hogy lecseréli a Windows Server 2012-t a szoftver valamelyik újabb kiadására. Ha cége a jelenlegi Windows Server 2012 operációs rendszert egy újabb verzióra kívánja frissíteni, most van itt az ideje az átállás ütemezésének és a szükséges termékbeszerzések megtervezésének.

Számos lehetőség közül választhat. A költségvetéstől és az informatikai környezet becsült élettartamától függően a Windows Server 2012 helyettesíthető a következő újabb verziókkal:

Windows Server 2016

A támogatás vége: 2027.01.12.

A Windows Server legolcsóbb támogatott változata, amelyet azoknak a vállalatoknak ajánlunk, amelyek még néhány évig szeretnék meghosszabbítani szerverkörnyezetük támogatását anélkül, hogy nagyobb szoftver- és hardverkiadásokat kellene eszközölniük.

Windows Server 2019

A támogatás vége: 2029.01.09.

A Windows Server operációs rendszer széles körben használt, népszerű változata; jelenleg a legjobb arányt kínálja a modern funkciók, biztonság és az ár viszonylatában.

Windows Server 2022

A támogatás vége: 2031.10.14.

A Microsoft kiszolgáló operációs rendszerének legújabb verziója. Azoknak a vállalatoknak és szervezeteknek szól, amelyek a Microsoft Azure segítségével hibrid szerverkörnyezeteket kívánnak beépíteni informatikai struktúrájukba.

Nem tudja, hogy melyik terméket válassza? Tekintse meg Windows Server összehasonlító táblázatunkat, vagy töltse le a hivatalos részletes összehasonlítást (angolul): Windows Server 2022 comparison guide

Megjegyzés: A Windows Server 2012-ről a Windows Server 2022-re történő közvetlen frissítés nem támogatott. Az átálláshoz ezt a telepítési sorrendet kell követnie: 
Windows Server 2012 → Windows Server 2016 vagy Windows Server 2019 → Windows Server 2022

Használja ki a visszaminősítési jogokat az előnyére

Minden Windows Server-verzió leminősíthető a szoftver több régebbi verziójára. Ez azt jelenti, hogy a Windows Server 2022 mellett a Windows Server 2019 és 2016 telepítési és aktiválási jogait is megkapja. Ez nagyszerű módja lehet annak, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a vásárlásból, mivel a vállalat aktuális igényeinek leginkább megfelelő szoftververziót telepítheti.

Hogyan csökkenthető a frissítés teljes költsége?

A felesleges szoftvere még mindig értéket képvisel, és további bevételt hozhat vállalatának. A Forscope-hoz hasonló szoftverbrókereknek történő értékesítéssel a szervezet csökkentheti az új szerver vagy más szoftvereszköz teljes tulajdonlási költségét, optimalizálhatja a költségeket, és további forrásokat biztosíthat a jövőbeli kiadásokhoz. Spóroljon duplán, ha eladja Windows Server 2012 szoftverét, és újabb Windows Server szoftvert vásárol az eshopunkból!

További információkért a szoftverfelvásárlási ajánlatunkról, kérjük, látogasson el a Szoftvereladás oldalunkra.

Segítségre van szüksége a migráció megtervezéséhez? Lépjen kapcsolatba velünk egy ingyenes konzultációért!

A szoftvergyártó licencpolitikájában bekövetkezett változások miatt a Windows Server 2012-ről egy újabb szerverváltozatra való átállás gondos tervezést igényel. Cégünk ingyenes licencelési tanácsadást nyújt, így ha többet szeretne megtudni a Windows Server 2012 elérhető frissítési útvonalairól, forduljon hozzánk bizalommal! Szívesen segítünk és tanácsot adunk a legmegfelelőbb termékek kiválasztásában.


Cikk elmentése PDF formátumban

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.