Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Office 2019 vagy Office 2021 – melyiket válasszuk?

 • Microsoft
 • Office
 • Termék összehasonlítás

1. 9. 2022

Cégének szüksége van MS Office szoftverre, de nem tudja, hogy a legújabb Office 2021 változatát válassza-e, vagy a jól ismert és már bevált Office 2019-et? Készítettünk egy praktikus összehasonlítást a főbb funkciókról, hogy segítsünk kiválasztani a szervezete igényeinek leginkább megfelelő szoftvert.

Office 2019 vs Office 2021

Tekintse meg az alábbi táblázatot az Office 2019 és az Office 2021 Professional Plus kiadásának (üzleti ügyfelek számára erősen ajánlott) összehasonlításához:

További részletekért kattintson az egyes tulajdonságok melletti fekete háromszögre.
Tulajdonságok Office 2019 Professional Plus Office LTSC Professional Plus 2021
Alkalmazások
Az Office 2019-hez képest a 2021-es verzió újra bevezeti a OneNote alkalmazást, és hozzáad egy jól ismert, népszerű üzenetküldő alkalmazást – az MS Teams-t.
Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, Publisher, Skype for Business, Teams, OneNote
Nyelvek
Az MS Office számos, a Microsoft által hivatalosan támogatott nyelven elérhető.
mindkettőnél ugyanaz: magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz és még sok más
Fájlformátumok
Mindkét Office csomaggal ugyanabban a formátumban mentheti, nyithatja meg, importálhatja, exportálhatja és általában kezelheti a fájlokat. Emellett anyanyelvi támogatást nyújtanak a leggyakrabban használt külső formátumokhoz.
mindkettőnél ugyanaz: doc, docx, odt, rtf, pdf, xml, xls, csv, html, pps, ppsx, stb.
OS kompatibilitás
Mindkét Office csomag teljes mértékben kompatibilis a két legújabb Windows operációs rendszerrel, beleértve a szerver megoldásokat is.
mindkettőnél ugyanaz: Windows 10, Windows 11, Windows Server 2019, Windows Server 2022
A támogatás vége
Az Office 2019 csomag 2025 októberéig kap hibajavításokat és biztonsági frissítéseket. Az Office LTSC 2021 csak egy évvel tovább – 2026 októberéig – lesz támogatott.
2025 október 2026 október

Milyen újdonságokat tartalmaz az Office 2021?

Tekintse meg a főbb új funkciókat és fejlesztéseket:

 • MS TEAMS: chat kliens tartalmazza – a legújabb Office csomag tartalmazza az alkalmazást, így nem kell letöltenie a Microsoft Store-ból.
  Fontos
  : Az MS Teams üzleti verziójának használatához továbbra is előfizetés vásárlása szükséges.
 • WORD: prediktív szövegbevitel – javítja az írás sebességét azáltal, hogy a felhasználó által begépelt szó első néhány betűje alapján javaslatokat tesz.
 • EXCEL: dinamikus tömbök – lehetővé teszi több értékből álló tömb fogadását egyetlen képlettel; LET függvény – felgyorsítja az összetett képletek írását azáltal, hogy neveket rendel a számítási eredményekhez.
 • POWERPOINT: új és továbbfejlesztett Bemutató rögzítése funkció – az előadók mostantól videofelvételt készíthetnek egy PowerPoint prezentációról a narrációval, a diák időzítésével, a tintás gesztusokkal és a mutató mozgásával együtt.
 • OUTLOOK: automatikus fordítás – az e-maileket több mint 70 nyelvre fordítja le közvetlenül az e-mail kliensben; a fordítás azonnal megjelenik az eredeti üzenet mellett a postafiókban.
 • Az OpenDocument formátum (ODF) 1.3 támogatása – új szintű kompatibilitást és hozzáférést biztosít számos ODF funkcióhoz.
 • Vizuális frissítés – a legnépszerűbb Office-alkalmazások, köztük a Word, az Excel és a PowerPoint korszerűbb megjelenése.

Összefoglaló

Összefoglalva, az Office 2021 hozott néhány olyan fejlesztést, amelyek közül a legjelentősebb talán az MS Teams alkalmazás a csomagba történő beépítése, valamint a valamivel hosszabb életciklus. Ennek fényében a következő lehetőségeket mérlegelheti cége számára:

A) lehetőség: Office 2021 beszerzése

Ha vállalkozásának szüksége van a fent említett új funkciók némelyikére az MS Teams programmal együtt, vagy ha érdekli az egy évvel hosszabb támogatás, akkor logikus lépés a legújabb Microsoft Office szoftver beszerzése a vállalata számára.

Érdekli az Office 2021 csomag vásárlása?
Nézze meg ajánlatunkat az Office 2021 kategóriában!
B) lehetőség: Az Office 2019 választása a 2021-es helyett

Ha a vállalkozásának nincs szüksége az MS Teams-re, egyszerűen nincs értelme a legújabb MS Office csomagot beszerezni – szinte ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az Office 2019, viszont egyelőre csak jóval magasabb áron szerezhető be.

Érdekli az Office 2019 csomag vásárlása?
Nézze meg ajánlatunkat az Office 2019 kategóriában!
C) lehetőség: Hibrid megoldás választása

Ha vállalkozásának szüksége van az MS Teams-re és más Microsoft felhőszolgáltatásra is, az Office 2021 beszerzése helyett fontolja meg a hibrid megoldásba való befektetést: Office 2019 Professional Plus + Microsoft 365 Business Basic!

 • Office 2019 Professional Plus – a vállalati használatra szánt örökös termék minden fejlett funkcióját biztosítja, beleértve az összes klasszikus asztali alkalmazást, a központosított telepítést és a Remote Desktop Services (RDS) kompatibilitást.
 • Microsoft 365 Business Basic – az MS Teams-t, a felhőalapú tárolást, az egyéni e-mail domaint és még sok más funkciót ad hozzá az Ön informatikai infrastruktúrájához.

A két termék kombinációja a Microsoft 365 Business Premium csomaghoz hasonlóan kielégíti vállalkozása igényeit, miközben jelentősen csökkenti a szoftverekkel kapcsolatos kiadásait – tekintse meg az alábbi TCO (Total Cost of Ownership) összehasonlító ábrát, hogy lássa, milyen gyorsan válhat előnyössé ez a hibrid megoldás vállalkozása számára:

TCO-összehasonlítás az örökös, a hibrid és az előfizetéses megoldások között 4 év távlatában:


Mind az Office 2021 csomag, mind a hibrid megoldás már egy év alatt olcsóbbá válik, mint a Microsoft 365 előfizetési csomagja. A hibrid megoldás előnye továbbá, hogy a kezdeti beruházási költség alacsonyabb, mint az Office LTSC Professional Plus 2021 esetében, de 2 és fél év elteltével valójában drágábbá válik. És végül, az Office 2019 csomag kezdettől fogva költséghatékonyabb, mint bármelyik egyéb említett lehetőség.

Érdekli a hibrid megoldás, de nem tudja, melyik lenne optimális az Ön vállalkozása számára?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Önnek a legmegfelelőbb termékkombináció kialakításában!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.