Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Legális a szoftverem? Módszer a megállapításra (és a kérdés fontossága)

 • Jogszerűség

11. 10. 2019

Miért olyan fontos a legális, hiteles szoftver?

Ön már bizonyára elgondolkodott azon, miért is olyan fontos a legális szoftver használata. Elvégre számos olyan forrás van az Interneten, amelyekről beszerezhető az Ön által kívánt szoftver ingyenesen. Vajon tényleg megéri licencel rendelkező szoftvert venni? Mi a legrosszabb, ami történhet illegális szoftver használata esetén? Egyáltalán hogyan lehet megkülönböztetni a legális és illegális szoftvereket?
Olvasson tovább a költséges hibák elkerülése érdekében!

Lentebb megtalálhatja átfogó vázlatunk az adott témával kapcsolatban. Követheti a cikk logikai szerkezetét elejétől végéig, vagy az egyes címekre kattintva szabadon ugrálhat az önt leginkább érdeklő részekhez.

Megjegyzés: Ez a cikk főképp az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Svájc szabályainak és törvényeinek megfelelően forgalmazott szoftverekre vonatkozik. 
 
Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Kockázatok” gombra.

Az illegális szoftverhasználat kockázatai

Kezdjük a nem hiteles, illegális szoftverek elemzésével. A következő listán látható 6 fontos probléma ebben az ügyben:

1) Pénzpazarlás

Ez az egyik leggyakoribb eset, ami történhet - vagy azért, mert a vásárló nem kapja meg, amit rendelt (a szoftver nem működik, esetleg nem is lett kézbesítve), vagy a vásárolt termék egy idő után működésképtelen lesz, és az eladója addigra teljesen felszívódott.

2) Biztonsági problémák

A feltört szoftverek általában érzékenyebbek a malware programokat, az adatszivárgást és a magánélet megsértését illetően. Ilyen szoftverek használatakor fennáll a veszélye, hogy érzékeny adatok jutnak véletlenszerű kívülállók, hackerek és rosszindulatú ügynökök kezei közé.

3) Értékes adatok váratlan elvesztése

Amikor a szoftver kompromittált jellege miatt váratlanul leáll, értékes adatok vesznek el, amelyek biztonsági mentése vagy helyreállítása sok esetben korlátozott, vagy akár lehetetlen. Legyen szó magán vagy vállalati adatokról, nem éri meg kockáztatni.

4) Magas büntetések

A magas büntetések minden vállalkozónak komoly aggodalomra adnak okot. A szoftverkalózkodás súlyos bűncselekmény és a büntetések a szoftver ellenőrzésekor akár a vadonatúj licenc értékének többszörösét is elérhetik, ráadásul ilyen esetben még egy hiteles licenct is vennie kell az érintettnek. Ezen kívül az illető üzleti hírnevét is elronthatja, ha elterjed a hír, hogy illegális módszereket alkalmazott. A hatóságokkal szembeni problémák beletartoznak az utolsó dolgok közé, amikre egy vállalatnál szükség van.

5) Támogatás és fejlesztések hiánya

Idővel az illegális szoftverek fokozatosan elavulnak és ezáltal nem működnek együtt az újabb rendszerekkel, alkalmazásokkal és fájlokkal, így ismét felmerül a szükség egy újabb vásárlására. Biztonsági okokból nélkülözhetetlenek a frissítések is – naponta új számítógépes fenyegetések jelentkeznek, és annak érdekében, hogy azok ne veszélyeztessék a rendszert és az adatokat, naprakészen kell tartani a szoftvert.

6) Elvesztett haszon

Illegális szoftver használatával elveszíti a lehetőséget, hogy visszatérítse beruházásának egy részét a feleslegessé vált szoftver eladása által. Ez ugyan nem tűnik olyan fontosnak, mint a lista korábbi elemei, a vállalkozása számára ennek ellenére veszteség az, ha nem használja ki optimálisan a birtokában lévő eszközöket.

Vállalata vagy szervezete olyan szoftverlicenceket birtokol, amelyekre nincs többé szüksége? Mi bizonyos feltételek mellett felvásároljuk azokat. További információkért kattintson ide.


Most, hogy felvázoltunk párat a főbb kockázatokból, nézzük meg milyen típusú illegális szoftverek léteznek, hogy aztán sikeresen elkerülhessük azokat.

Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Illegális szoftverek fajtái” gombra.
 

Az illegális szoftverek fajtái és felismerési módjai

A szoftverlegalitás témája hatalmas és összetett. A cikk következő részeiben összeállítottuk a legszélesebb körű licenccsalások és szoftveres kihasználások listáját, amelyekkel az EGT piacán.

Feltört telepítés

Az ilyen illegális szoftverek általánosan elterjedtek, a 80-as évek óta ismertek, és általában nem kereskedelmi célokra használják őket. A feltörés nyilvánvalóan megsérti a törvényt, és ezért a csalók még csak meg sem próbálkoznak a feltört szoftverek eladásával.

De mi is a feltört szoftver valójában?

A feltört szoftver egy adott szoftver módosítása, amelyet az eredeti fejlesztő engedélye nélkül hajtanak végre. A szoftver feltörésének leggyakoribb oka a licencmodul eltávolítása, letiltása vagy megtévesztése, hogy a kívánt program ingyenesen használható legyen. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha a telepítés megfelelően működik, nem lehet legalizálni, csak eredeti licenc vásárlásával, mivel a szoftver alapvetően sérült.

A szoftver legalizálásához új, tiszta telepítést kell készítenie eredeti telepítő fájlokkal. Sajnos ez továbbra sem garantálja a szoftver jogszerűségét, mivel van még egy feltétel, amelyet teljesíteni kell – csupán a szoftver fejlesztője általi eredeti fájlok másolatát szabad használni. Ezért győződjön meg arról, hogy igazolt forrásból kapta-e őket – az eredeti gyártótól, a meghatalmazott partnereitől vagy a márkakereskedőktől.

Hiteles telepítés illegális licencel

A feltört telepítésekkel ellentétben a valódi telepítés az első lépés a megfelelően működő és licencelt szoftverhez.
A trükk itt
maga a licenc– a licenc sokféle módon illegális lehet: hamisított, illegálisan beszerzett vagy kellékei jobban ki lehetnek használva, mint amit a törvény és a gyártó megenged. Az engedélyezési üzletág drága és jövedelmező, és a fogyasztók gyakran nem ismerik eléggé az engedélyezési szabályokat ahhoz, hogy meg tudják állapítani a különbséget a hamis és a valódi, legális és illegális között. Ez az oka annak, hogy a csalók általában a licencekre összpontosítják erőfeszítéseiket. Vessen egy pillantást a leggyakoribb licenccsalásokra.

Illegális licencek típusai

E cikkben a licenceket két fő csoportba sorolva fogjuk elemezni:

Példaként a Microsoft termékeit fogjuk használni, mivel a társaság a legnépszerűbb szoftverfejlesztők közé tartozik, akiket a csalók megcéloznak, de a fő alapelvek sok más program esetében is hasonlóak.

Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Elektronikus illegális licencek” gombra.

Az illegális szoftverek fajtái: Elektronikus licencek

A elektronikus licencek elektronikusan és főként online módon terjesztett szoftverlicencek – általában a szolgáltató platformján történő regisztrációval vagy e-mailben. Nincs szükségük fizikai hordozóra.

Az illegális elektronikus licencek típusai és jellemzői fel vannak sorolva a legegyszerűbben felismerhetőtől a legnehezebben felismerhetőig.

Nagyon rossz hamisítás:

 • mi is ez: véletlenszerű szimbólumok sorozata, amely úgy néz ki, mint egy eredeti kulcs, anélkül, hogy megfelelően követné a fejlesztő logikáját – bár ez nem feltétlenül azonnal nyilvánvaló, az összes eredeti termékkulcsnak van egy speciális felépítése és logikája a szimbólumok sorrendje és tartalma mögött
 • lehetséges az aktiválás: nem
 • mikor illegális:mindig, hiszen hamisításról van szó
 • példa a tipikus csalásokra: azon Microsoft termékkulcsok, amelyek tartalmazzák a következő karaktereket:
  0, O, 1, I, L, 5, S, A, E, U, Z.
  Az eredeti Microsoft kulcsok soha nem használják ezeket a karaktereket. 

KMS aktivátor

 • mi is ez: egy program, amely bevezet a rendszerbe egyfélemennyiségileg engedélyezett termékkulcsotKMS névvel (Key Management Service – általában cégeknél használják nagyobb mennyiségű számítógép halmozott aktiválásához), ezzel egy KMS szervert emulálva a kiválasztott eszközön. Ezután kényszeríti a terméket, hogy az aktiválódjon e speciális szerver ellen. A KMS aktiválása csak körülbelül 6 hónapig tart, majd új aktiválást igényel.
 • lehetséges az aktiválás: igen
 • mikor illegális:mindig, a technológia gyengeségét használja ki a rendszer megtévesztésére 

Kiskereskedelmi licencek

 • mi is ez: egy hiteles Kiskereskedelmi termékkulcsegy adott szoftverhez
 • lehetséges az aktiválás: igen
 • eladásra szánt: általános fogyasztóknak, kisvállalkozásoknak
 • mikor illegális:

- az engedélyt eredetileg az EGT-n és Svájcon kívül adták ki

- az eladó az EGT-n és Svájcon kívül van bejegyezve

- nincsenek vásárlást igazoló okmányok – főként számla (utalhat lopott licencre)

OEM licencek

 • mi is ez: egyhiteles OEM termékkulcsegy adott szoftverhez
 • lehetséges az aktiválás: igen (bizonyos hardverkorlátozásokkal)
 • eladásra szánt: általános fogyasztóknak, kis – és közepes méretű vállalkozásoknak; eredetileg hardver kíséretében
 • mikor illegális:

- az engedélyt eredetileg az EGT-n és Svájcon kívül adták ki

- az eladó az EGT-n és Svájcon kívül van bejegyezve

- nincsenek vásárlást igazoló okmányok – főként számla (utalhat lopott licencre)

Mennyiségi licencek

 • mi is ez: egyhiteles mennyiségi termékkulcs egy adott szofzverhez
 • eladásra szánt: közepes és nagyvállalatoknak, fejlett informatikai rendszerekhez
 • lehetséges az aktiválás: igen
 • mikor illegális:

- az engedélyt eredetileg az EGT-n és Svájcon kívül adták ki

- az eladó az EGT-n és Svájcon kívül van bejegyezve

- nincsenek vásárlást igazoló okmányok – főként számla (utalhat egy ellopott engedélyre), nincs származási lánc (az engedély korábbi tulajdonát és eredeti származási országát mutató dokumentumkészlet), nincs eltávolítási igazolás

- az engedély technikai lehetőségei ki vannak használva a jogi megállapodáson (számla, szerződés stb.) túl

 • tipikus kihasználási példa: egy aktiválás áráért vásárolt licenc el van adva több vevőnek

MSDN kulcs

 • mi is ez: az MSDN termékkulcs egy speciális termékkulcs tesztelési célokra, amelyet a Microsoft Visual Studio készített
 • lehetséges az aktiválás: igen
 • mikor illegális:

- licencként értékesítik – az MSDN kulcsok egyáltalán nem licencek! Csak licencként viselkednek a szoftver tesztelése céljából; gyakran figyelmeztetés nélkül lejárnak

- a Microsoft Developer Network által meghatározott céloktól eltérő célokból aktivált termék

 • tipikus kihasználási példa: egy csaló megvásárol egy Visual Studio-t MSDN vagy Dreamspark előfizetéssel, sok tesztkulcsot generál és eredeti licencekként értékesíti őket

Céljuk jellege miatt a rendszeres, vagy akár tapasztalt felhasználóknak nagyon nehéz ellenőrizni és felismerni az MSDN kulcsokat. Ez az oka annak, hogy az MSDN kulcsok a legnépszerűbb eszközök a hamis Microsoft licencek gyártására mind elektronikus, mind fizikai licencek esetén. 

Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Fizikai illegális licencek” gombra.

Az illegális szoftverek fajtái: Fizikai licencek

A fizikai licencek fizikai adathordozón terjesztett szoftverlicencek, leggyakrabban hitelesítési igazolás (CoA) címke vagy matrica formájában, amelyre közvetlenül rányomtatnak egy termékkulcsot, amely igazolja a licenc eredeti, jogszerű példányát. Időnként telepítő adathordozót is tartalmaz.

Attól, hogy egy licenc hiteles, használata lehet illegális – ez érvényes a fizikai licencekre is. A vásárlás és a felhasználás jogszerűségi szabályai hasonlóak az elektronikus engedélyekre vonatkozó szabályokhoz:

 • a szükséges érvényes dokumentumok megléte (számla – mindig; a telepítés eltávolításáról, a származási láncról stb., a szoftver típusától függően)
 • származási ország (a licenc az EGT területéről vagy Svájcból kell hogy legyen kiadva)
 • az eladó regisztrációja (az eladó regisztrálva kell hogy legyen az EGT területén belül vagy Svájcban)
 • a szoftver sajátosságai (a felhasználás céljának meg kell felelnie a gyártó szabályainak és a hatályos törvényeknek)

Egyéb illegális gyakorlatok a fizikai engedélyek piacán a hamis fizikai engedélyek és az engedélyekhez nem használható címkék eladása. Ezért mindig alaposan meg kell vizsgálni a címkéket – néhány hamisítványt fel lehet fedni csupán egy kis figyelmességgel.

Fontos! Amint azt az előző részben megemlítettük, a Windows CoA hamisításának legszélesebb körű módja az MSDN kulcsoknyomtatása matricákra – ez azt jelenti, hogy a szoftvert aktiválni lehet és az általános felhasználónak nem lesz módja kideríteni, hogy szoftverhamisítás áldozata, amíg a licenc működése hirtelen le nem áll. Vessen egy pillantást az alábbi hamis Windows CoA matricákra. Segítenek annak meghatározásában, hogy a matrica, amelyet birtokol (vagy vásárol), valódi, vagy sem. 

Windows 7 

Mire kell odafigyelni:

 • a mikrotext minősége – néha annyira rossz lehet, hogy az ujjával elkenheti;
 • az “OEM Software” szöveg – a Microsoft általában a forgalmazót (gyártót) jelöli a Windows 7 címkéin, például HP, Dell stb.;
 • holografikus biztonsági szalag – a valódi címkéken a holografikus biztonsági szalag áthalad a matrica papírján (hasonlóan a bankjegyekhez), és szorosan rá van erősítve, a csík visszaverődésének színei pedig világoskéktől barnáig változnak; hamis matricákon a biztonsági szalag könnyen eltávolítható, és a színek kéktől szürkéig változnak.

  Windows 7 sticker COA genuine vs counterfeitKattintson a képre a teljes méretű megtekintéshez

Windows 10

Mire kell odafigyelni:

 • a mikrotext minősége – az eredeti matricákat kiváló minőségű mélynyomtatással dolgozzák ki; a hamisítások nagyon rossz minőségűek;
 • levágott sarok és a “for OEM Software” felirat – az ilyen címkéket a gyártók nem gyártják az EU számára;
 • emelt elemek – az eredeti matricákon az ujja végighúzásával érezheti, hogy az elemek meg vannak emelve; a hamisítás általában csak lapos papír;
 • a jobb alsó sarokba írt “THIS IS NOT A COA” felirat – a törvényes licenceknél ennek a feliratnak nem kellene szerepelnie.

Windows 10 sticker COA genuine vs counterfeit    Kattintson a képre a teljes méretű megtekintéshez

„Saját” telepítő adathordozóval értékesített licencek

Végül, de nem utolsósorban, vegyük figyelembe, hogy egy nem eredeti, „saját” telepítési adathordozó (például az eredeti telepítőfájl nem eredeti DVD-re írva) értékesítése teljes mértékben sérti a szerzői jogokat és az engedélyezési törvényeket, így minden cég, amely ezt a szolgáltatást nyújtja, elkerülendő. A licencek és a telepítő adathordozók együttes értékesítésének egyetlen módja az eredeti, változatlan példánnyal együtti eladás – például egy eredeti Dell fizikai licenc és egy eredeti Dell telepítő DVD.

Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Hogyan kerüljük el” gombra. 

Hogyan kerüljük el az illegális szoftver vásárlását?

Szóval hogyan lehet elkerülni a pénz, az idő és a lelki nyugalom pazarlását? Vásárlás előtt két fő szempontot kell ellenőrizni: az eladót  és a terméket. Alant megtalál egy listát kategorizált kérdésekkel, válaszokkal és tippekkel, amelyek segítenek azonosítani a megbízhatatlan szoftverlicenc-forrásokat.

Az eladó

Először mindig az eladó ellenőrzésével kezdje, mivel a csalók itt csinálják a legtöbb hibát.

Részletek a cégről

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Regisztrálva van a vállalat az EU-ban?
 • Regisztrálva van a vállalat aHÉA-ban az EU-n belül?
 • Ki a vállalat vezérigazgatója? Az EU-ból származik?
 • Könnyen és szabadon hozzáférhetőek a cég adatai?
 • Mióta működik a vállalat a piacon?

Ezek a kérdések segítenek azonosítani az eladó hitelességét és komolyságát.While Noha a jogszerűség szempontjából ez nem szükséges, a szoftverlicenc legkomolyabb és legmegbízhatóbb eladóinak vállalata regisztrálva van az EU-n belül és rendelkezik egy EU-nyilvántartásba vett HÉA számmal. A társaság vezérigazgatójának neve néha kicsi, de fontos részlet lehet, mivel megmutathatja, honnan származik az adott személy – ez nem mindig jelenti azt, hogy a vállalat nem törvényes, de mivel az a közös tendencia a fejlődő országokból (elsősorban Ázsiából) származó csalók közt, hogy az EU piacára való belépés céljából regisztrálják vállalatukat az EGT-n belül, ajánlott rendelés előtt mindent ellenőrizni.

Ezenkívül (és ez minden vállalkozásra vonatkozik) minél hosszabb ideig van egy vállalkozás a piacon, annál nagyobb hitelességgel rendelkezik, így általában a legális eladók törekednek tájékoztatni potenciális ügyfeleiket tapasztalataikról és hátterükről.

Jogi garanciák

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Milyen jogi garanciákat nyújt a vállalat?
 • Mik a feltételek? Mi a termékek visszatérítési és cserepolitikája?

A jogi garanciák megléte nélkülözhetetlen az eladó megbízhatóságának és szavahihetőségének azonosításához. Mindig ellenőrizze a  jogi garanciákat és feltételeket az üzletben, ahonnan vásárol. Sok csaló nem is zavartatja magát ezeknek a fontos cikkeknek és dokumentumoknak a megfelelő megírásával, mivel ezek gyakran hosszúak és összetettek, tehát ezen csalók megkülönböztetése a törvényes eladóktól nem is tart olyan sokáig, mint azt gondolnánk.

Kapcsolat az ügyfelekkel

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Van elérhetőségi információ az eladó weboldalán?
 • Van ügyfélszolgálat? Élő kapcsolat (telefon vagy chat)? És ha igen, használ a vállalat chatbotokat, vagy beszélhet valódi emberekkel?

A társaság képviselőivel való könnyű kapcsolatfelvétel gyakran azt jelzi, hogy a webhely nem pusztán egy csalás, mivel a reagáló és elérhető ügyfélszolgálat fenntartása további költségeket jelent az eladó számára, és nagyobb átláthatóságot biztosít az ügyfelek számára. Ezenkívül lehetőséget ad nekik, hogy szabadon tegyenek fel kérdéseket bármiről, amiben nem biztosak. A legális szoftvereket értékesítő vállalatoknak nem probléma megválaszolni egyetlen kérdést sem.

Vélemények és értékelések

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Jelen van a vállalat a közösségi médiában(legalábbis a Facebookon)? Mióta?
 • Aktív a vállalat közösségi médiaoldala?
 • Van vásárlói értékelés a vállalati weboldalon kívül más platformon is?

Manapság minden magát komolyan vevő vállalatnak szinte alapvető fontosságú a közösségi média jelenléte, amely így a megbízhatóság egyik fontos mutatójává vált. A vállalat tevékenységének gyakorisága és a nyilvánossággal való kapcsolatfelvétel módjai a vállalat hitelességének érvényes mércéjévé váltak, mivel az interakciók nagy része nyilvános, és mind az ügyfél, mind az eladó profilján megmarad. Ez azt jelenti, hogy a csalók meg sem próbálnának, vagy nem tudnának sokáig fenntartani egy aktív oldalt.

A közösségi média, valamint a speciális összehasonlító és bevásárló platformok az ügyfelek értékelésének és recenziójának köszönhetően jó képet adnak az eladó és az eladott termék megbízhatóságáról. Tehát ha egy eladó nagyon alacsony értékelési pontszámmal rendelkezik, vagy egyáltalán nincs pontszáma, óvatosnak kell lenni, mivel ennek gyakran alapos oka van.

További tanácsok: 

 • Ne vásároljon fizikai személytől (barátok, család, kollégák) – fennáll a veszély, még akkor is, ha az ember a legjobb szándékkal rendelkezik. Ennek oka az, hogy az adott személy talán nem ismeri az összes jogi feltételt és követelményt.
 • Ne vásároljon aukciós portálokon keresztül (például Ebay, Vatera, Jófogás). Vigyázzon az olyan piacterekkel, mint az Amazon, mivel ezek gyakran hamis vagy illegális engedély forrását jelentik, és az ott működő eladókat nehezebb ellenőrizni.

A termék

Korábban már sokat foglalkoztunk alicencek jogellenességével,de itt van néhány további tényező:

Ár

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Miért ennyivel alacsonyabb az ár a piaci átlaghoz képest?

Egy adott termék olcsóbbá válhat, ha újabb verziók, kiadások vagy teljesen új termékek jelennek meg. Általában a régi termék kevésbé fog elkelni, így a gyártók és az eladók gyakran csökkentik annak árat, hogy felkeltsék a potenciális vásárlók érdeklődését. Ennek ellenére haszonszerzéshez az eladónak legalább egy kicsit magasabb áron kell eladnia termékeit, mint a beszerzési vagy a gyártási költségek. Ezért nagyon gyanús, ha egy viszonylag új vagy vadonatúj terméket sokkal alacsonyabb áron adnak el, mint az eredeti gyártó.

  Windows 10 Professional 5000 Ft? Office 2019 Professional Plus 33 500 Ft? Piros zászló! 

Dokumentáció

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Milyen dokumentumok járnak a vásárláshoz? (számla, jogszerűségi igazolás – elektronikus vagy fizikai)

A szoftver aktiválásához szükséges, hiteles termékkulcson (hitelességi igazoláson) kívül mindig kellene hogy kapjon igazolást a vásárlásról (számlát) – egyéb esetben a szoftver nem rendelkezik törvényes licencel. Gyakori hiba a termék számla nélküli vásárlása, ami később gyakran nagyon kellemetlen következményekhez vezethet.

Termék bemutatása

Milyen kérdéseket tegyünk fel:

 • Vannak részletek a termékről? 
 • Vannak utasítások a szoftver telepítőfájljának megtalálásához, telepítéséhez és aktiválásához?

Annak ellenére, hogy ezek a részletek (például a licenc típusa, a termékleírás és a termék dobozának képe, a hardverkövetelmények, a szoftver kompatibilitása stb.) első pillantásra nem tűnnek fontosnak, egy jól bemutatott termék általában azt jelenti, hogy van valaki, aki erőfeszítést, kreativitást és szorgalmat fektet az e-shopba, amelyet ön éppen nézeget. A támogatási cikkek bizonyítják a hajlandóságot arra, hogy az ügyfeleknek nem csak a termékek megvásárlásában, hanem azok felhasználásában is segítséget nyújtsanak. A csalók általában nem tesznek ilyen sok erőfeszítést, mivel ez költséges és időigényes.

További tanács: Ismerkedjen meg a termék sajátosságaival – ellenőrizze, hogy a termék felhasználható-e arra a célra, amelyre vásárolja.


Felhívjuk figyelmét: Attól, hogy egy licenc hiteles és megfelel az általános jogszerűségi követelményeknek (számla, származási ország, stb.), a gyártó korlátozásai miatt továbbra is lehet illegális. Figyelemre méltó példa a Microsoft Office Home and Student, amely legálisan csak nem kereskedelmi célokra használható fel. Ezért az a legjobb, ha konzultál az üzlet képviselőjével – hogy megbizonyosodjon arról, hogy a licenc amit vásárol megfelel az ön igényeinek

Az olvasás folytatásához kattintson a lenti “Küzdjünk ellene – együtt!” gombra. 

Küzdjünk ellene – együtt!

A hamisított szoftverpiac veszélyes és káros mind a szoftverek vásárlói, mind eladói számára. Mi, a Software Deals, aktívan dolgozunk annak érdekében, hogy csökkentsük a csalók negatív hatását a szoftverlicenc piacán. Ezt úgy tesszük, hogy ügyfeleinket a legális szoftverek fontosságáról tanítjuk, és hogy más szoftveres licenceket gyártó vállalatok, illetve az illetékes hatóságok segítségével harcolunk az illegális gyakorlatok leküzdése érdekében.

A szoftverek jogszerűségének témája hatalmas és összetett, és e cikkben csak fő elemeit fedjük le, de reméljük, hogy elolvasása után nagyobb áttekintése lesz e problémás kérdést illetően.

További kérdése van? Vagy kétségei vannak a licence  jogszerűségével kapcsolatban? Szakértői csoportunk megvizsgálhatja azt és azonosíthatja a lehetséges csalásokat. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, és kérjen segítséget engedélyének ellenőrzésében.

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.