Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Hogyan takaríthat meg akár 60% -ot szoftvervásárlásnál?

Lehet, hogy szinte túl jól hangzik, de igaz. Van egy módja annak, hogy jelentős mennyiségű pénzt takarítson meg a szoftvereken azáltal ,hogy használt szoftvert vásárol . A koncepció már két évtizede létezik, de sokan még mindig nem hallottak róla.

Tehát mi is a másodlagos szoftver?

A „másodlagos” (néha „használt”) szoftverek olyan licenceket jelentenek, amelyekre a tulajdonosoknak már nincs szükségük. A tulajdonosok általában olyan cégek, amelyek egy program újabb kiadását akarják megvásárolni, vagy teljesen át akarnak váltani egy másik szoftverre. Ez azt jelenti, hogy a „használt” licenceik feleslegessé válnak. Ezeket a licenceket visszavásároljuk, majd felajánljuk más ügyfeleknek, hogy ne vesszenek el feleslegesen.*Így lényegesen alacsonyabb áron tudjuk értékesíteni a termékeket . Felteheti magának a kérdést - a koncepció remekül hangzik, de legális e? Persze hogy az! A másodlagos szoftverek jogi hátteréről itt tudhat meg többet.

Egy példa megrendelés egy valós vállalat tényleges megtakarításairól

Nemzetközi vállalat a környezetvédelmi megoldások területén

Egy nemzetközi vállalat (az energiaszolgáltatások nyújtására összpontosító) cseh fiókjának 300 darab Microsoft Office 2019 Standardra volt szüksége. A vásárlás célja szoftverük frissítése volt biztonsági okok miatt. Ajánlatunk elfogadásával a vállalat több mint 70 000 eurót spórolt meg a költségeken - ez 62% -kal kevesebb, mintha normál piaci áron vásárolták volna meg a termékeket!

 

 

Megjegyzés: A 2 000 € feletti projektek további termékkedvezményeket kapnak , ami azt jelenti, hogy a megtakarítás még nagyobb lehet, mint máskor!

Mennyit spórolhat a legnépszerűbb termékeinken:

Windows 10
Pro
Normál piaci ár: 26 900 Ft
Áraink: 20 900 Ft
Office 2019
Professional Plus
Normál piaci ár: 243 200 Ft
Áraink: 70 900 Ft
Windows Server 2019
Standard (16 mag)
Normál piaci ár: 423 000 Ft
Áraink: 284 900 Ft

 

Minden ár ÁFA nélkül értendő.

Miért vásároljon tőlünk

  • 15 európai piacon már több mint 150 000 ügyfél bizalmát élvezzük.
  • Büszkék vagyunk arra, hogy az átlagos ügyfélelégedettség mértéke 98% (több mint 20 000 értékelés alapján, amely számos platformon lett leadva).
  • Az elkötelezett licenc tanácsadóink segítséget és útmutatást nyújtanak az Ön anyanyelvén, így biztos lehet benne, hogy van valaki, akihez bizalommal fordulhat, ha szükséges.

Néhány elégedett ügyfelünkről:


Kattintson az alábbi narancssárga gombra, ha többet szeretne megtudni a másodlagos szoftver jogi hátteréről és arról, hogy milyen garanciákat nyújtunk.

Véleményünk a másodlagos szoftverek viszonteladásáról

A mi szempontunkból a felesleges licencek továbbértékesítése lehetővé teszi az emberek számára, hogy legális szoftvereket vásárolhassanak, sokkal kedvezőbb áron, mint általában. Sőt, az a licenc, amely gyakorlatilag feleslegessé válik az első vevő számára, még mindig szolgálhat valakit. A folyamat hasonlóan működik, mint amikor megvesz egy könyvet, elolvassa, majd el akarja adni másnak. Az eredeti eladónak nincs joga befolyásolni, hogy mi történik a már eladott könyvvel a jövőben. A szoftverrel ugyanez a helyzet - miután eltávolította az eredeti tulajdonos eszközéről, szabadon eladható másnak.

Életen át tartó jogi garancia

Minden megvásárolt licenccel megszerez egy jogi dokumentumot, az úgynevezett eladói nyilatkozatot, amely arra kötelez minket, hogy a szoftver eredetére és jogszerűségére egész életen át érvényes jogi garanciát vállaljunk. Bármilyen probléma esetén teljes jogi felelősséget vállalunk az eladott licenc(ek)ért. Kizárólag stabil és ellenőrzött beszállítókkal működünk együtt, és cégünk együttműködik más szervezetekkel annak a közös célnak az elérése érdekében, hogy felderítsék a csaló licenceladókat és jelentést tegyenek a bűnüldöző szervek felé.

A számokkal bizonyított megbízhatóság

2016 óta cégünk több mint 700 000 szoftverlicencet adott el, és soha nem találkoztunk egyetlen negatív döntéssel sem az általunk kínált termékek szoftverellenőrzésénél, így biztos lehet benne, hogy termékeink megfelelnek a legfrissebb törvényes előírásoknak!

Szeretne többet megtudni az auditokról? Olvassa el cikkünket - Szoftver auditok: Mire számíthatunk és miért nincs miért aggódni.

Mit mond a média a használt szoftverről?

„Döntést hozott az Európai Bíróság a hosszú ideje folyó UsedSoft és Oracle közti perben. A per központi kérdése az volt, hogy a csupán letölthető formában létező szoftverek licence továbbértékesíthető-e, vagy csak a fizikai formában (CD-n, DVD-n, memóriakártyán, stb.) értékesített szoftver adható el használat után. A Bíróság úgy találta, hogy a letölthető és fizikai formában létező szoftvereket egyforma elbírálás illeti meg, így a szoftverlicencek a szoftver formátumától függetlenül továbbértékesíthetőek. Az ítélet expliciten megfogalmazza azt is, hogy a szerzői jog tulajdonosa a felhasználói licencfeltételek között nem kötheti ki a licenc továbbadhatóságának tilalmát, az EU-s jog egyszerűen az ilyen kitételeket felülírja. A Bíróság szerint a használt szoftver újraeladásával a készítő nem esik el jogos bevételétől - azt már az első vásárlótól megkapta.“

Teljes cikk itt olvasható

„Az Európai Bíróság döntése megerősíti a használt szoftverekkel kereskedők által eddig is felkínált lehetőséget: a jogbiztonság az ügyfelek számára teljes mértékben adott, és jelentős költségcsökkentéssel is járhat. A gyártók pedig már nem tilthatják meg ügyfeleinek, hogy eladhassák feleslegessé vált licenceiket.“

Teljes cikk itt olvasható

“Mindez azt jelenti, hogy az EU törvényei alapján, a szoftvergyártó-cégeknek nincs joguk arra, hogy megakadályozzák a felhasználókat a digitális letöltések továbbárusításában: a szoftvergyártó a termék eladása felett gyakorolt kontrol joga gyakorlatilag érvényét veszíti az első eladás után
Szóval ha Ön letölt egy szoftvert, azt gyakorlatilag tovább árusíthatja - amennyiben a programot előzöleg eltávolította a saját merevlemezéről.”

Teljes cikk itt olvasható

Mit mond a törvény a másodlagos licencek továbbértékesítéséről?

A használt engedélyek értékesítésével kapcsolatos egyik legfontosabb ítéletet az Európai Unió Bírósága (EUB) hozta 2012-ben.

Az EUB C-128/11. Sz. UsedSoft GmbH kontra Oracle International Corp. ügyben hozott ítélete kimondja, hogy „A szoftver szerzője nem ellenezheti „használt” licenszeinek viszonteladását, amely lehetővé teszi az internetről letöltött programjainak használatát. Az ilyen licenc hatálya alá tartozó számítógépes program másolatának terjesztésére vonatkozó kizárólagos jog az első értékesítéskor kimerül.”

Ez azt jelenti, hogy a „használt” és feleslegessé vált szoftverlicencek értékesítése törvényes. Ez az ítélet biztonságos jogi keretet hozott létre az egész Európai Unió számára, biztosítva a tisztességes és egészséges versenyt az európai piacon.

Az ítélet azt is kimondja, hogy:

  • A lejárat nélküli szoftverlicencek szabadon forgalmazhatók. Ha lejárat nélküli szoftverlicencet vásárol, ugyanolyan feltételek mellett értékesítheti.
  • A gyártó terjesztési jogai a szoftver első értékesítésével kimerülnek. Azok a vásárlók, akik számítógépes programot vásároltak a szabad piacon, jogosultak a megvásárolt szoftver használatára.
  • Még akkor is, ha a szoftver viszonteladását kifejezetten tiltja a licencszerződés, a szerzői jog jogosultja már nem ellenezheti az adott példány továbbértékesítését. A licencszerződés az európai törvény hatálya alá tartozik, és az európai törvénnyel ellentétes pontok semmisek (ez elsősorban az „OEM szoftverekre” vonatkozik).
  • Nincs különbség a forgalmazás módja között. A szoftver terjeszthető CD / DVD (fizikai licencek) vagy online (digitális licencek) útján. A szerzői jog jogosultja nem követelhet megfelelő díjazást a szoftverlicence további viszonteladásáért, mert a megfelelő díjazást az első értékesítés során érték el.

Olvassa el az EUB teljes sajtóközleményét

A másodlagos szoftverek jogtörténete

A lenti infografikában vessen egy pillantást arra, hogy melyek voltak azok a főbb bírósági határozatok és EU-irányelvek, amelyek befolyásolták a használt licencek piaci helyzetét.

 

2000
"A Német Szövetségi Bíróság ítélete lehetővé tette az OEM és DSP verziók értékesítését a hozzá tartozó hardver nélkül." - A Szövetségi Bíróság 2000. július 6-i határozata, ügyszám I ZR 244/97

2001
„A mű eredeti példányának vagy másolatának a jogosult általi, vagy az ő beleegyezésével történő első értékesítése a Közösségben kimeríti az adott licencnek a Közösségben történő viszonteladásának ellenőrzésére vonatkozó jogot.” - Kivonat a 2001/29 / EK EU irányelvből

2006
A hamburgi regionális bíróság megerősítette, hogy a használt Microsoft szoftverekkel való kereskedés jogszerű. Ez vonatkozik a mennyiségi licencszerződésekből származó egyedi licencek továbbértékesítésére is.

2009
...a licenc második megszerzője, valamint annak későbbi megszerzője támaszkodhat a terjesztési jog kimerülésére, így a számítógépes program egy példányának törvényes megszerzőjének tekinthető, és élvezi az e rendelkezésben előírt másolás jogát.”(Kivonat a Bíróság 2012. évi határozatából, amely a 2009. évi irányelven alapult.) - Az Európai Parlament és a Tanács 2009/24 / EK irányelve

2011
A svájci kantoni bíróság Zugban úgy határoz, hogy „az Adobe nem tilthatja meg a programpéldány továbbértékesítését a szerzői jog szempontjából annak első értékesítése után”.
Ez a precedensértékű döntés a szabad nemzetközi szoftverkereskedelem nagy győzelmének számít.

2012
"A szoftver szerzője nem ellenezheti" használt "licenceinek viszonteladását, amely lehetővé teszi az internetről letöltött programjainak használatát." - a Bíróság határozata, C-128/11. Sz. UsedSoft GmbH kontra Oracle International Corp.

2016
"A számítógépes program egy példányának kezdeti birtokosa, korlátlan felhasználói licenc esetén értékesítheti ezt a példányt vagy licencét egy új tulajdonos számára." - A Bíróság C-166/15. Sz. Ügyében Aleksandrs Ranks és Jurijs Vasiļevičs

 

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.

    Ingyenes szállítás és 30 napos pénzvisszafizetés