Még nincs fiókja? Fiók létrehozása

Fiók kezelése

Milyen alkalmazásokat kínálnak a különböző Autodesk Design szoftvercsomagok?

  • Termék összehasonlítás
  • Autodesk

21. 2. 2023

Az Autodesk Design szoftvercsomagjainak konkrét alkalmazásai, ezek összes verziói és kiadásai nehezen áttekinthetők. Praktikus elrendezésű táblázatainkban azonban könnyen azonosíthatja a tartalmakat!

Autodesk Design Suites – áttekintő táblázat

Ez a táblázat bemutatja az Autodesk Building Design szoftvercsomagjai, Product Design szoftvercsomagjai és Plant Design szoftvercsomagjai általános tartalmának lényegét. Az 5 különböző Design szoftvercsomag összes alkalmazásának részletes felsorolása ide kattintva tekinthető meg.

  Building
Design Suites
Product
Design Suites
Plant
Design Suites
Standard Premium Standard Premium Ultimate Standard Premium
AutoCAD
AutoCAD Architecture
AutoCAD Electrical
AutoCAD Mechanical
AutoCAD MEP
AutoCAD P&ID
AutoCAD Plant 3D
AutoCAD Raster Design
AutoCAD Structural Detailing1
Alias 2
Inventor
Inventor Professional
ReCap3
Revit 4
Showcase 5
SketchBook Designer6
Navisworks Simulate
Navisworks Manage
Vault Basic
3ds Max
3ds Max Design

1 A Structural Detailing csak a 2015-ös és korábbi verziókban szerepel
2 a Product Design szoftvercsomag 2013–2016 közötti verzióiban szerepel
3 A ReCap nem szerepel a 2014-es verziónál régebbi szoftvercsomagokban
4 a Premium és Ultimate Plant Design szoftvercsomagokban a Revit "Revit Structure" néven szerepel
5 a Product Design szoftvercsomag 2013–2018 közötti verzióiban
6 A SketchBook Designer csak a 2014-es és korábbi verziókban szerepel

Autodesk Design Suites – átfogó táblázatok

Az Autodesk Design szoftvercsomagok alkalmazásainak részletesebb összehasonlítására 2 interaktív táblázatot készítettünk: az egyik alkalmazás szerint rendezhető, a másik pedig szoftvercsomag szerint.

Az Autodesk-programok és eszközkészletek rövid bemutatása

AutoCAD

Az AutoCAD elterjedt 2D műszaki rajzolási és 3D tervezési eszköz. Alapvető Autodesk-program az építőiparban, gyártásban és tervezésben működő számos szakember, pl. építészek, mérnökök, ipari tervezők és terméktervezők számára. Sokoldalú eszközként vázlatok, tervek, elektromos áramkörök, vízvezetékrendszerek, épületalaprajzok stb. készítésére használható.

AutoCAD Architecture

Az AutoCAD Architecture – amint neve is elárulja – kifejezetten építészeknek szól. Intuitív környezete, speciális komponensei és standardjai, valamint a változások, zónák és terek különféle megjelenítési lehetőségei megkönnyítik az építészeti tervezést és dokumentálást, valamint hatékonyabb munkaszervezést tesznek lehetővé a helyszínen dolgozó szakemberek számára.

AutoCAD MEP

Az AutoCAD MEP (mechanical, electrical and plumbing, magyarul: gépészeti, elektromos és vízvezeték) az épületrendszerek – többek között a HVAC, azaz fűtési, szellőztetési és légkondicionálási rendszerek – tervezését és dokumentálását teszi egyszerűvé a szükséges objektumokkal, munkaterekkel, rétegstandardokkal, valamint komponens és rendszerkezelőkkel. A beépített rajzverzió-kezeléssel pedig megkönnyíti az összes rendszer nyomon követését a teljes építési életcikluson átívelően.

AutoCAD Mechanical

A AutoCAD Mechanical tervezési és rajzolási eszközkészlet kifejezetten a gyártóiparra szabva. Tartalmaz szabványalkatrész-könyvtárakat, eszközöket a gyakori gépészeti CAD-feladatok automatizálásához, valamint funkciókat a gépészeti tervezési folyamatok egyszerűsítéséhez.

AutoCAD Electrical

Az AutoCAD Electrical a legjobb eszközkészlet az elektromos vezérlőrendszerek tervezéséhez, mivel automatizálja az olyan gyakori, de egyébként időigényes feladatokat, mint a vezetékek számozása, komponensek címkézése és jelentések készítése. A rajzolás hatékonyságát a termékben található gazdag elektromosszimbólum-könyvtár is elősegíti.

AutoCAD P&ID

Az AutoCAD P&ID segítségével a folyamatüzemek tervezői radikálisan javíthatják termelékenységüket a korábban hosszú és időigényes folyamathoz képest. A program elvi csővezeték- és műszerezési rajzok létrehozására, módosítására és kezelésére szolgál, és hasznos eszközöket kínál a P&ID munkafolyamatok különböző részeinek automatizálásához és egyszerűsítéséhez.

AutoCAD Plant 3D

Az AutoCAD Plant 3D olyan eszközkészlet, amelynek célja a P&ID rajzolás és 3D-s modellezés felgyorsítása és automatizálása, hogy a felhasználók közvetlenül a 3D-s modellből készíthessenek izometrikus rajzokat. Ezt egészítik ki az iparágspecifikus üzemtervezési szabványok.

AutoCAD Raster Design/strong>

Az AutoCAD Raster Design segítségével az építészek és a tervezők egyszerűen, a megszokott AutoCAD környezetben tisztíthatják, szerkeszthetik és javíthatják a beolvasott rajzokat és terveket – köszönhetően a hatékony raszterszerkesztési és raszter-vektor konverziós eszközöknek.

AutoCAD Structural Detailing

Az AutoCAD Structural Detailing segítségével a statikusok acél- és vasbeton részletezéseket készíthetnek, és azokat a helyi építési előírásokhoz igazíthatják. A Robot Structural Analysis és a Revit Structure programmal való kétoldalú adatcsere-kapcsolat pedig zökkenőmentes és hatékony munkafolyamatot tesz lehetővé.

Alias

Az Autodesk Alias, más néven Alias StudioTools, AliasStudio és Alias Design egy ipari tervezőszoftver, amely vázlatkészítést, koncepciómodellezést, felületképzést és különböző vizualizációs eszközöket kínál a termék-, ipari és autóipari tervezéshez.

Inventor és Inventor Professional

Az Autodesk Inventor ipari és gépészeti tervezésre szánt CAD-szoftver, amellyel a felhasználók professzionális mérnöki eszközökkel 3D-s termékterveket hozhatnak létre, szimulálhatnak és vizualizálhatnak, meghatározott szabványok és paraméterek szerint dolgozhatnak, és a véglegesített projekthez kísérő dokumentációt készíthetnek.

A Navisworks Simulate egy projektfelülvizsgálati szoftvertermék, amellyel a műszaki, építészeti és építőipari szakemberek az érintettekkel együtt vizsgálhatják felül az integrált modelleket és adatokat a projektjeik eredményességének jobb ellenőrzése érdekében. A Navisworks Manage kibővíti a Navisworks Simulate képességeit olyan eszközökkel, mint a Clash Detective, amelyek tovább javítják a projektfelügyeletet.

ReCap

Az Autodesk ReCap (a "Reality Capture" rövidítése) lézerszkennelésekből származó natív pontfelhők feldolgozására szolgáló szoftver, amelyet építészek és mérnökök használnak infrastrukturális és építési munkák felméréséhez, tervezéséhez, építéséhez és felújításához.

Revit

Az Autodesk Revit olyan épületinformációs modellező (BIM) szoftver, amely multidiszciplináris és együttműködő megközelítést kínál a tervezési és építési projektekhez. A Revit az összes építészeti, épületgépészeti és statikai tervezési funkciót egyetlen felületen egyesíti, így a projektcsapatok hasznos eszköze lehet az együttműködéshez és a jobb eredmények eléréséhez.

Showcase

Az Autodesk Showcase tervezési vizualizációs szoftver az építészek és tervezők projektprezentációs igényeire. Eszközöket kínál a 3D modellek és alternatív változataik esztétikai tulajdonságainak bemutatására, értékelésére és összehasonlítására.

SketchBook

A SketchBook, más néven SketchBook Designer vagy SketchBook Pro egy Autodesk szoftver, amelynek célja az ötletgenerálási folyamat digitalizálása, a terméktervezés korai szakaszának dokumentálása és más részlegek felé történő egyszerű kommunikálása. Leggyakrabban koncepciórajzok készítésére, különböző színváltozatok bemutatására és általában az ötletek menet közbeni feljegyzésére használják.

Vault

Az Autodesk Vault egy termékadat-kezelő (PDM) eszköz, amely számos Autodesk termékkel (pl. AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Revit és Civil 3D) integrált. A termelékenység további javítása érdekében segíti a tervezőcsapatokat a munkafolyamatok nyomon követésében és a verziókövetésben többfelhasználós környezet esetén.

3ds Max és 3ds Max Design

Az Autodesk 3ds Max, korábbi nevén 3D Studio és 3D Studio Max, professzionális 3D-s számítógépes grafikai program tervvizualizációhoz, játékokhoz és 3D animációhoz. Elsődleges felhasználói a szórakoztatóipar szakemberei, de a CAD-tervezők és építészek eszköztárában is megtalálható.

Kérdése van az Autodesk szoftverekkel és azok licencelésével kapcsolatban? Lépjen kapcsolatba velünk ingyenes konzultációért!

A kiválasztott terméket kosarába helyeztük.